



Iedere dinsdag en vrijdag om 16:00 uur ziet u bij ONS het programma Meer Mounties, boordevol hoogtepunten uit de lange carrière van dit komische duo. Maar wie waren De Mounties eigenlijk? En hoe is hun enorme succes tot stand gekomen? U leest het in ons blog.
Lees verderIn de categorie “muzikale helden” schrijft ONS elke week over Hollandse muzikale legendes; biografie, geschiedenis en leuke weetjes. Deze week: Ramses Shaffy.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS welke week een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Groningen.
Lees verderHet lijkt alsof het altijd zo geweest is met oud en nieuw: oliebollen, de oudejaarsconference, vuurwerk en de volgende ochtend de nieuwjaarsduik. Toch was er ooit een eerste keer voor al deze tradities. Vandaag de nieuwjaarsduik.
Lees verderHet lijkt alsof het altijd zo geweest is met oud en nieuw: oliebollen, de oudejaarsconference, vuurwerk en de volgende ochtend de nieuwjaarsduik. Toch was er ooit een eerste keer voor al deze tradities. Vandaag de oudejaarsconference.
Lees verderHet lijkt alsof het altijd zo geweest is met oud en nieuw: oliebollen, de oudejaarsconference, vuurwerk en de volgende ochtend de nieuwjaarsduik. Toch was er ooit een eerste keer voor al deze tradities. Vandaag de oliebol: een zeer oude traditie!
Lees verderHet lijkt alsof het altijd zo geweest is met oud en nieuw: oliebollen, de oudejaarsconference, vuurwerk en de volgende ochtend de nieuwjaarsduik. Toch was er ooit een eerste keer voor al deze tradities. Vandaag bekijken we de traditie van oudejaarsavond.
Lees verderIn de categorie “muzikale helden” schrijft ONS elke week over Hollandse muzikale legendes; biografieën, geschiedenis en leuke weetjes. Deze week: Shocking Blue.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Utrecht.
Lees verderHuizen worden versierd, de dennenbomen worden binnengehaald en opgetuigd, kerstkransjes komen op tafel en de kerstdiners worden gepland. Oftewel het is bijna Kerstmis. Deze week daarom een blog over kerst.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Valkenburg.
Lees verderIn de categorie “Hollandse lekkernij” schrijft ONS elke week over Hollandse lekkernijen; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: hagelslag.
Lees verderIn de categorie “Hollandse lekkernijen” schrijft ONS elke week over Hollandse lekkernijen; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: sinterklaassnoep.
Lees verderIn de categorie “muzikale helden” schrijft ONS elke week over Hollandse muzikale legendes; biografieën, geschiedenis en leuke weetjes. Deze week: Herman van Veen.
Lees verderIn de categorie “Hollandse lekkernij” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: wentelteefjes.
Lees verderIn de categorie “muzikale helden” schrijft ONS elke week over Hollandse muzikale legendes; biografieën, geschiedenis en leuke weetjes. Deze week: Marco Borsato.
Lees verderIn de categorie “Hollandse lekkernijen” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: drop.
Lees verderIn de categorie “muzikale helden” schrijft ONS elke week over Hollandse muzikale legendes; biografieën, geschiedenis en leuke weetjes. Deze week: André Hazes.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Amsterdam.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over Hollandse lekkernijen; recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: stamppot boerenkool.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Amersfoort.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over Hollandse lekkernijen; recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: pompoensoep.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Rotterdam.
In de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: de bitterbal.
Lees verderIn de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Nijmegen.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: stroopwafels.
Lees verderIn de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: het Aviodrome.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: Hollandse erwtensoep.
Lees verderIn de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: The Power of Poison.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: zuurkool.
Lees verderIn de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: Giethoorn.
Lees verderIn de categorie “culinair” schrijft ONS elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: de gehaktbal.
Lees verderIn de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
Lees verderONS is van start
Op 10 september vond de feestelijke lancering van ONS plaats in de Tolhuistuin te Amsterdam in de aanwezigheid van de nieuwe gezichten van de zender Mari Carmen Oudendijk, Sjoerd Pleijsier, Erik de Zwart, Cor Bakker, Julius Jaspers, Aicha Marghadi en Walter Muis. ONS bouwt verder op de fundamenten van NostalgieNet en wat dat precies betekent, werd snel duidelijk door het veelbelovende introductiefilmpje. Benieuwd? Bekijk het filmpje hier.
Vanaf september zijn bij ONS veel nieuwe programma’s te zien. Hier vind je een overzicht van de programma’s die in september van start gaan. Hou deze pagina in de gaten voor nog meer nieuwe programma’s en de uitzendtijden.
Lees verderHet is het jaar 1965: De relatie met Duitsland en de Duitsers lag nog erg gevoelig in Nederland. Plotseling verschijnt er in de krant een foto van prinses Beatrix met haar nieuwe vriend: de bijna twaalf jaar oudere Duitse diplomaat Klaus von Amsberg.
Meteen werd het verleden van Klaus onderzocht: had hij bij de Hitler-jugend gezeten, was hij fout geweest in de oorlog? Onder druk van de speculaties in de media werd op 28 juni 1965 de verloving van Beatrix en Claus (zijn naam was inmiddels vernederlandst) bekend gemaakt door koningin Juliana. Tijdens deze toespraak werd benadrukt dat Claus niet aan de kant van de Nazi’s had gestaan.
In de jaren 50 en 60 was de boodschap van de kerk duidelijk: ‘Ga heen en vermenigvuldig u.’ Gemeenschap buiten het huwelijk was uit den boze en een groot gezin was alleen maar positief. Voor veel vrouwen was dit enorm lastig: zij moesten de hoop hebben dat hun man daadwerkelijk voor het zingen de kerk uit snelde.
Lees verderGeliefd, omstreden, maar vooral een wereldberoemd sekssymbool. Zo zou ze een relatie hebben gehad met president John F. Kennedy en was zij verslaafd aan alcohol en medicijnen. Maar wij zullen haar allemaal herinneren om de iconische opwaaiende witte jurk boven het metrorooster.
Lees verderHet is nu bijna niet meer voor te stellen in de westerse wereld: een muur die dwars door een stad heen loopt en families uit elkaar houdt. Herinner jij je de beelden van de val van de Berlijnse Muur nog? 28 jaar lang was de stad opgedeeld in twee stukken en plotseling was er weer vrijheid.
Lees verderOp 22 november 1963 werd heel de Verenigde Staten, en daarmee de rest van de westerse wereld, opgeschrikt door de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy in Dallas. Was het de CIA, de KGB, de FBI of de Amerikaanse maffia? Of waren het toch de Cubanen? Volgens de hevig bekritiseerde officiële lezing was het gewoon Lee Harvey Oswald, die op 22 november 1963 vanuit een pakhuis de fatale schoten loste op de Amerikaanse president John F. Kennedy.
Lees verderHerken je dit? Je kijkt een spannende film, op het puntje van je stoel, je bent er bijna achter wie de moordenaar is en dan… reclame. Voor veel mensen enorm vervelend, maar voor anderen een perfect moment om even naar het toilet te gaan, een sigaretje te roken of drinken bij te vullen.
Lees verderWaar was jij op 20 juli 1969? Bijna heel Nederland zat voor de buis gekluisterd voor de verslaggeving van de eerste maanlanding en hoorden de legendarische woorden: That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind.
Lees verderVolwassenen genieten van de muziek van de bekende crooners. Intussen keren de nozems zich tegen volwassenen om mee te rocken op de muziek van Elvis Presley. Wat haalde verder de krant in de fifties?
Lees verderTerwijl kinderen speelde met Barbie zaten ouders gekluisterd aan de buis vanwege een soapserie of de krant te lezen vanwege een koninklijk schandaal. Wat haalde verder de krant in de jaren 50?
Lees verderComplete gezinnen kijken bij de enige buurman met een televisie een serie voor de kinderen en Ruth Handler ontwierp de perfecte vrouw. Wat haalde verder de krant in de fifties?
Lees verderHeel Nederland was in shock door de watersnoodramp. De KNVB startte met betaald voetbal en er ontstond een nieuwe muziekstijl ‘crooning’. Wat haalde verder de krant in de fifites?
Lees verderIn de keuken. In de tuin. In de badkamer, onder de douche. In de buitenlucht. Of gewoon in de woonkamer. Radio luisteren doen we overal. En dat kan tegenwoordig ook steeds gemakkelijker door allerlei nieuwe technieken. De radio is overal beschikbaar. Bijvoorbeeld door de handzame modellen die volop verkrijgbaar zijn. In moderne uitvoeringen, maar ook steeds vaker in de vorm van een nostalgische retro radio. Maar ook door nieuwe ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld internetradio. Zodra er een internetaansluiting beschikbaar is, zijn alle zenders overal te beluisteren. Maar hoe zagen de beginjaren van de radio er ook alweer uit? Hoe luisterde men radio in de tijd dat de retro radio nog helemaal niet retro was?
Lees verder