a
a
a

Leuk uitje: het Aviodrome

Aviodrome

In de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: het Aviodrome.

Inspiratie nodig voor een leuk dagje uit? Komt-ie! Ga eens naar het Avriodrome. Dit mooie park is gevestigd in Lelystad bij Lelystad Airport. Ontdek ruim 200 jaar aan luchtvaarthistorie zowel binnen als buiten, voor jong én oud.

Museum
Met een oppervlakte van maar liefst 6.000 vierkante meter doorloop je de gehele fascinerende geschiedenis van de luchtvaart. Zo waren vogels dé inspiratiebron om zelf te kunnen vliegen. In de zeventiende eeuw werden dan ook een aantal mislukte en grappige vliegpogingen gedaan. In het museum, zowel binnen als buiten, zijn veel oude vliegtuigmodellen te bewonderen. Van een luchtballon tot een eerste aluminium vliegtuig. Alle ontwikkelingen komen bij Aviodrome aanbod.
Wat ook erg leuk is om te doen, is een kijkje nemen in de cockpit van de ‘grote jongens’ onder de vliegtuigen, waaronder de grote ‘Connie’, Flying Dutchman en de Fokker F27. Bekijk alle honderden knopjes en neem zelf plaats achter het stuur.

Collecties en exposities
In het Aviodrome is een grote collectie aan mooie juweeltjes uit de luchtvaartgeschiedenis te bezichtigen. Je kunt deze exemplaren vinden in de expositie binnen, het museum, of in de buitenexpositie. Naast de pronkstukken (de Boeing 747, T2 Hangar, Schipholgebouw en Platform Lelystad Airport) biedt Aviodrome nog een aantal paradepaardjes, zoals de Douglas Dc-4. Dit was in 1946 het eerste grote passagiersvliegtuig dat ik één keer de Atlantische Oceaan overstak. In Aviodrome is dit model te bezichtigen, wat erg uniek is, omdat er in totaal maar 1.250 van zijn gebouwd.

Kortom Aviodrome is een aanrader voor de echte vliegtuigfans. Leuk voor als je veel van de geschiedenis houdt, maar ook leuk om zelf het echte pilotengevoel te ervaren.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)