a
a
a

Nieuws

Zo veelzijdig is nostalgie!

Zo veelzijdig is nostalgie!
Nederlands drama, Franse Komedie, de mooiste filmklassiekers en indrukwekkende documentaires.
Dat alles en meer vind je in de Highlights van maart.

Lees verder

Uitzending Gemist

Uitzending Gemist gaat veranderen voor u.

Lees verder

Kijkcijfer record in december!

ONS beleeft historische maand december

Lees verder

Kompas Publishing B.V. gaat crossmediaal en neemt TV zender ONS over

Van Bonnie & Clyde tot Peppi & Kokki

Lees verder

Afscheid van Taggart

Het misschien wel meest geliefde programma bij ONS is de misdaadserie Taggart. Sinds enkele jaren een vaste waarde op de vrijdagavond.

Lees verder

April: Thema Maand Ouder Worden

April staat bij ONS in het Thema van ‘Ouder worden’ .
Ouder worden we allemaal, elke dag. We worden ook steeds ouder, steeds vaker zelfs 100!

Lees verder

Luisterverhaal: De Watersnoodramp in 1953

Er was alleen een zeer zware storm met windkracht tien tot elf door het KNMI voorspeld in de nacht van 31 januari 1953 op 1 februari 1953.

Lees verder

Britse komedie Doctor in the House

De mega populaire serie ‘Doctor in the House’ is een Britse televisie komedieserie over een groep geneeskunde studenten in het fictieve St. Swithin’s ziekenhuis in Londen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige films en boeken van de Engelse schrijver Richard Gordon (1921-2017). 

Lees verder

LUISTERVERHAAL: Waar komen onze kersttradities vandaan?

Het is weer bijna kerst! Binnen in de huizen staan mooi versierde kerstbomen en buiten in tuinen staan fonkelende lichtjes. En met kerst gaan we het liefdst samen aan tafel en geven elkaar cadeautjes. We maken er werk van tegenwoordig en aandacht voor een ander staat centraal. Hoe komen we eigenlijk aan deze tradities? En hoe vierde men vroeger kerst in Nederland? 

Lees verder

Kerstcolumn: de historie van kerst in Nederland

De kersttijd is weer in volle glorie aangebroken. Winkelstraten zijn prachtig
versierd en binnen in de huizen staan kerstbomen met glinsterende slingers,
kerstballen en met fonkelende lichtjes. Hoe komen we eigenlijk aan onze
kerstboom en hoe vierde men vroeger kerst in Nederland?

Lees verder

LUISTERVERHAAL: Actrice en comédienne Lucille Ball

Miljoenen mensen keken vanaf 1951 wekelijks naar de tv-shows van Lucy Ball Ze werd wereldberoemd om haar vuurrode haar, de enorme nepwimpers en de expres net iets te groot gestifte rode lippen. Maar haar succes kwam niet zomaar aanwaaien. Wat weet u van Lucille Ball? In dit luisterverhaal gaan we in vogelvlucht door het leven van actrice en comédienne Lucille Ball. 

Lees verder

LUISTERVERHAAL - Het leven van Sir Winston Churchill

De documentaireserie Winston Churchill’s War vertelt het verhaal van een man die door één bepalend moment in de geschiedenis een legende werd. De serie neemt de kijker mee terug naar Churchill’s vroege leven, onderzoekt zijn toespraken en bekijkt zijn rol in de oorlog aan de hand van archiefmateriaal en interviews met experts. Onze columniste GT Rovers maakte een luisterverhaal over deze voormalige Britse Premier die de natie samenbracht toen het oorlogsgeweld uitbarstte.

Lees verder

Kijk verder - Peppi en Kokki

Het onafscheidelijke duo Peppi & Kokki was op 18 oktober 1972 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Dat is dit jaar precies 50 jaar geleden. ONS viert dit bijzondere jubileum vanaf 18 oktober met het opnieuw uitzenden van alle 83 originele afleveringen. Onze columniste GT Rovers interviewde programmamaakster Nan de Vries over deze serie voor jong en oud, en maakte er een leuke video over. Kijkt u mee?


Column: Filmklassiekers

Bij ONS ziet u in oktober iedere zaterdagavond een film van formaat.
Bijzondere en zelfs baanbrekende filmklassiekers die heel veel prijzen hebben
gewonnen, maar die je tegenwoordig eigenlijk nergens meer ziet.

Lees verder

KIJK VERDER - Was u ook fan van Starsky & Hutch?

Vanaf 1 september is de populaire politieserie Starsky & Hutch weer terug op tv bij ONS! Onze columniste GT Rovers dook in de geschiedenis van deze jaren '70 serie en maakte er een leuke video over. Kijkt u mee?


LUISTERVERHAAL - De fantastische films van Angélique

Bij ONS ziet u in september de filmreeks rondom de beeldschone Angélique terug. Een enorm populaire serie kostuumdrama's met Michele Mercier in de hoofdrol en Robert Hossein als haar tegenspeler Joffrey de Peyrac. Samen vormen ze één van de meest beroemde filmduo's ooit. Onze columniste GT Rovers maakte een luisterverhaal over de verhalen van Angélique om alvast lekker in de stemming te komen.

Lees verder

LUISTERVERHAAL - Mijn jeugd in Nederlands-Indië

In het luisterverhaal Mijn Jeugd in Nederlands-Indië vertelt de inmiddels 93-jarige mevrouw Bouricius haar persoonlijke verhaal. Over haar kinderjaren in het voormalige koloniale gebied Nederlands-Indië en haar vreselijke ervaringen in een Jappenkamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

COLUMN - De Bevrijding in Nederlands-Indië

De Tweede Wereldoorlog had niet alleen in Nederland grote impact. Ook in het toenmalige koloniale gebied Nederlands-Indië waren de gevolgen immens. Komende week vindt in Den Haag de jaarlijkse Herdenking 15 Augustus 1945 plaats waarbij alle slachtoffers van de Japanse bezetting worden herdacht. Onze columniste GT Rovers schreef onderstaande column over de bevrijding van Nederlands-Indië.

Lees verder

Archief - Nieuwe kinderfilm vol nostalgische gezichten

Op 25 en 28 mei 2022 is de film Jelger De Goochelaar En Het Feest Van De Koning te zien in theater De Naald in Naaldwijk. Een kinderfilm vol bekende, nostalgische gezichten als Wieteke van Dort en Ome Willem. Een leuk uitje met de (klein)kinderen of misschien wel gewoon lekker voor uzelf.

Lees verder

KIJKERSVERHAAL - De kerstgedachte van R. Marquard

In deze editie van het Kijkersverhaal de kerstgedachte van dhr. R. Marquard. Is het kerstfeest van tegenwoordig nog wel vergelijkbaar met het kerstfeest van vroeger? De schrijver heeft hier zo zijn gedachtes over.

Verlangt u ook terug naar de kerstvieringen van toen? Schakel deze dagen dan in bij ONS en geniet van ouderwets kerstamusement. U vindt een hier een overzicht van onze programma's.

Wilt u ook uw persoonlijke herinneringen vertellen? Stuur een mail naar [email protected]!

Lees verder

KIJKERSVERHAAL - Het verhaal van P. van Geldere over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indie

De programma's bij ONS roepen vaak herinneringen op. Soms leuke, nostalgische herinneringen. Maar soms ook minder leuke, intense herinneringen. In de rubriek Kijkersverhaal laten wij onze kijkers aan het woord met hun persoonlijke verhaal. Deze keer leest u het verhaal van P. van Geldere en zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. In augustus zijn meerdere programma's rond het thema Nederlands-Indië te zien bij ONS. Bijvoorbeeld morgen, woensdag 4 augustus om 21 uur, de documentaire Buitenkampers

Wilt u ook uw persoonlijke herinneringen vertellen? Stuur een mail naar [email protected]!

Lees verder

Archief - Special rondom 75 jaar bevrijding bij ONS

Op maandag 4 mei, direct na de twee minuten stilte om 20:00 uur, zendt ONS de special Oorlogsverhalen - 75 Jaar Bevrijding uit.

Lees verder

Archief - Nieuw bij ONS: Barre Tijden!

ONS zendt vanaf woensdag 1 april een nieuw programma rondom het corona-virus uit. In Barre Tijden gaan wij, uiteraard volgens de strikte veiligheidsregels, het land in om Nederlanders te vragen: hoe beleeft u deze barre tijd?

 

Lees verder

Archief - ONS verzacht coronaleed met Met je Hart Matinee

Aanstaande dinsdag, 31 maart, zendt ONS in samenwerking met stichting Met je hart een speciaal matinee uit om onze kijkers in corona-tijd een hart onder de riem te steken. Het matinee met de titel Met je hart Matinee is te zien van 15:30 tot 17:30 uur. Presentatrice Hella van der Wijst zoekt vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land en muzikant Lars Zebregs speelt verzoeknummers van ouderen.

Lees verder

Archief - Nieuw bij ONS: Love for the Campsite!

Vanaf donderdag 10 oktober ziet u een gloednieuw programma bij ONS: Love for the Campsite! In deze nieuwe feelgood serie kruipen Ron Brandsteder en Patrick Martens in de rol van reisleiders. Met een bijzonder gezelschap bestaande uit acht vijftigplussers ervaren ze het campingleven in Denemarken.

Lees verder

ARCHIEF - Stichting Oorlogsverhalen roept op tot nieuwe vorm van herdenken

Bij de herdenking op de Johannes Post Kazerne in Havelte van de drie noordelijke OVW-batajons, die vanaf 1946 door de toenmalige Nederlandse regering naar voormalig Nederlands-Indië waren gezonden om "orde en vrede" te herstellen, is opgeroepen tot een nieuwe vorm van herdenken. De oproep is gedaan door Pia van der Molen van de Stichting Oorlogsverhalen.

Lees verder

ARCHIEF - Documentaire over Niki Lauda bij ONS

Afgelopen nacht overleed coureur Niki Lauda op 70-jarige leeftijd. Met Lauda verliest de wereld een sportlegende die na zijn vreselijke crash op het circuit in 1976 vocht voor zijn herstel. Bij ons ziet u op zaterdag 25 mei de documentaire 33 Days - Lauda, The Untold Story. Een film die terugkijkt op deze crash en de moedige weg die Lauda daarna aflegde.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuwe serie Oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog bij ONS

Ook dit jaar produceerde de Stichting Oorlogsverhalen een nieuw seizoen van de reeks Oorlogsverhalen - De Tweede Wereldoorlog voor ONS. In deze indrukwekkende reeks schetsen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een reeks portretten van getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste periodes uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. 

Lees verder

ARCHIEF - In mei staan Oorlog & Bevrijding centraal bij ONS

In de maand mei staan Oorlog & Bevrijding ieder jaar centraal bij ONS. Met films, programma's en documentaires over de strijd, de slachtoffers en de nabestaanden. Ook dit jaar ziet u weer een reeks programma's binnen dit thema. Waaronder een selectie documentaires van filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart. Met hun gekozen thema's en bijzondere gesprekken met getuigen en nabestaanden zetten zij bepaalde aspecten van de oorlog in een nieuw perspectief. 

Lees verder

ARCHIEF - De highlights van februari bij ONS!

In februari start bij ONS het tweede seizoen van de populaire western The High Chaparral. Ziet u liever een goede dramaserie? Dan is de Australische serie Janet King een aanrader. En er is natuurlijk ook weer veel amusement te zien bij ONS: de zesdelige serie Paul van Vliet – Een Leven Lang Theater, over de carrière van één van de meest legendarische cabaretiers die Nederland ooit heeft gekend. En Meer Mounties, een compilatie van de leukste sketches van Piet Bambergen en René van Vooren.

Lees verder

ARCHIEF - Het nieuwe jaar begint goed bij ONS!

Bij ONS gaat het nieuwe jaar geweldig van start met de terugkeer van geheim agent John Steed in De Wrekers. Op Nieuwjaardag komt u lekker bij van de feestdagen met het reünieconcert van Het Goede Doel. En ook de liefhebbers van kostuumdrama kunnen hun hart ophalen met de prachtige miniserie Sense & Sensibility, naar het beroemde boek van Jane Austen.

Lees verder

ARCHIEF - Seizoen 4 van Upstairs, Downstairs!

Goed nieuws voor de fans: komende week start bij ONS het vierde seizoen van de populaire dramaserie Upstairs, Downstairs!

Lees verder

ARCHIEF - Tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS!

Ook tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS. Met twee klassieke verhalen van Charles Dickens: Oliver Twist en Scrooge. Een speciale kerst-uitzending van Egmond Binnen. En een keur aan kerst-comedy’s en kerstmuziek. Op oudejaarsavond geniet u van ouderwets amusement en op Nieuwjaarsdag ziet u het concert dat Het Goede Doel in 2001 gaf in de HMH. En goed nieuws voor de fans: in december gaan we verder met seizoen 4 van Upstairs, Downstairs.

Lees verder

ARCHIEF - Dick Turpin: vanaf 9 november bij ONS!

Vrijdag 9 november keert een bekende struikrover terug op de buis bij ONS: Dick Turpin. Deze Britse serie, met Richard O'Sullivan in de hoofdrol, was in Nederland tussen 1980 en 1983 te zien bij de VARA en roept bij veel kijkers nog altijd nostalgische gevoelens op.

Lees verder

ARCHIEF - In november bij ONS

Ook in november valt er weer genoeg leuks te zien bij ONS! Een oude jeugdheld keert terug: Dick Turpin. En ook muziekhelden Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel zijn deze maand bij ONS te zien. In het BBC-tweeluik Our Queen staat de Britse Queen Elizabeth centraal en ook de comedy-liefhebbers kunnen deze maand hun hart weer ophalen met de start van de serie You Rang M’Lord.

Lees verder

ARCHIEF - Ouwe Jongens aan tafel bij Pauw

'Onze' Ouwe Jongens, Ron Brandsteder, Ernst Daniël Smid en Marco Bakker, waren gisterenavond te gast bij Pauw. Aan tafel vertelden zij aan Jeroen Pauw hoe zij de opnames voor het ONS-programma Ouwe Jongens Smørrebrød hebben beleefd.

Lees verder

ARCHIEF - De Gouden Jaren van ONS in het theater

Na een succesvol eerste seizoen, gaat ONS opnieuw het theater in! Met de nostalgische voorstelling De Gouden Jaren van ONS beleeft u een fantastische muzikale reis door de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Kom kijken en haal herinneringen op aan deze mooie tijd met topartiesten als Jacques Klöters, Cor Bakker en Rebecca Lobry!

Lees verder

ARCHIEF - Uitzending ONS leidt tot bijzondere ontmoeting

Wat is het prachtig om te horen dat onze programma's tot bijzondere ontmoetingen leiden! In augustus was bij ONS het indrukwekkende oorlogsverhaal van Josine van Aggelen te zien in de serie Oorlogsverhalen - Nederlands-Indië. Als klein meisje overleefde zij de Japanse lucht­aanval op Broome in Zuid-West Australië op 3 maart 1942. Haar verhaal in onze uitzending leidde tot een wel heel bijzondere ontmoeting.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuwe programma's in oktober bij ONS

Er valt ook in oktober weer genoeg leuks te zien bij ONS! Bijvoorbeeld de gloednieuwe eigen productie Ouwe Jongens Smørrebrød, waarin tv-coryfeeën Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker op de motor door Denemarken touren. En uiteraard start ook deze maand weer een aantal klassiekers bij ONS: de comedy Some Mothers Do ‘Ave ‘Em, de spannende serie La Piovra en een nieuw seizoen van het populaire muziekprogramma Egmond Binnen.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuw ONS-programma bij RTL Boulevard

Heeft u ONS gezien in RTL Boulevard?
Gisteren stapten televisiepersoonlijkheden en goede vrienden Ron Brandsteder, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker op de motor voor een roadtrip door Denemarken.
Het resultaat, het reality reisprogramma Ouwe Jongens Smørrebrød, is vanaf oktober te zien bij ONS!
 

Lees verder

BLOG: Het succesverhaal van De Mounties

Iedere dinsdag en vrijdag om 16:00 uur ziet u bij ONS het programma Meer Mounties, boordevol hoogtepunten uit de lange carrière van dit komische duo. Maar wie waren De Mounties eigenlijk? En hoe is hun enorme succes tot stand gekomen? U leest het in ons blog.

Lees verder

BLOG: Joop Doderer als Baantjer's De Cock

Zondag 29 mei om 20:00 uur ziet u bij ONS de speelfilm Moord in Extase, gebaseerd op één van de verhalen van Appie Baantjer.

Lees verder

ONS Kijkerspanel

Meld u aan voor het kijkerspanel van ONS en denk mee over de invulling van de zender

Lees verder

Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)