a
a
a

Nieuws

KIJKERSVERHAAL - Het verhaal van P. van Geldere over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indie

De programma's bij ONS roepen vaak herinneringen op. Soms leuke, nostalgische herinneringen. Maar soms ook minder leuke, intense herinneringen. In de rubriek Kijkersverhaal laten wij onze kijkers aan het woord met hun persoonlijke verhaal. Deze keer leest u het verhaal van P. van Geldere en zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. In augustus zijn meerdere programma's rond het thema Nederlands-Indië te zien bij ONS. Bijvoorbeeld morgen, woensdag 4 augustus om 21 uur, de documentaire Buitenkampers

Wilt u ook uw persoonlijke herinneringen vertellen? Stuur een mail naar [email protected]!

Lees verder

Special rondom 75 jaar bevrijding bij ONS

Op maandag 4 mei, direct na de twee minuten stilte om 20:00 uur, zendt ONS de special Oorlogsverhalen - 75 Jaar Bevrijding uit.

Lees verder

Nieuw bij ONS: Barre Tijden!

ONS zendt vanaf woensdag 1 april een nieuw programma rondom het corona-virus uit. In Barre Tijden gaan wij, uiteraard volgens de strikte veiligheidsregels, het land in om Nederlanders te vragen: hoe beleeft u deze barre tijd?

 

Lees verder

ONS verzacht coronaleed met Met je Hart Matinee

Aanstaande dinsdag, 31 maart, zendt ONS in samenwerking met stichting Met je hart een speciaal matinee uit om onze kijkers in corona-tijd een hart onder de riem te steken. Het matinee met de titel Met je hart Matinee is te zien van 15:30 tot 17:30 uur. Presentatrice Hella van der Wijst zoekt vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders in het land en muzikant Lars Zebregs speelt verzoeknummers van ouderen.

Lees verder

Nieuw bij ONS: Love for the Campsite!

Vanaf donderdag 10 oktober ziet u een gloednieuw programma bij ONS: Love for the Campsite! In deze nieuwe feelgood serie kruipen Ron Brandsteder en Patrick Martens in de rol van reisleiders. Met een bijzonder gezelschap bestaande uit acht vijftigplussers ervaren ze het campingleven in Denemarken.

Lees verder

ARCHIEF - Stichting Oorlogsverhalen roept op tot nieuwe vorm van herdenken

Bij de herdenking op de Johannes Post Kazerne in Havelte van de drie noordelijke OVW-batajons, die vanaf 1946 door de toenmalige Nederlandse regering naar voormalig Nederlands-Indië waren gezonden om "orde en vrede" te herstellen, is opgeroepen tot een nieuwe vorm van herdenken. De oproep is gedaan door Pia van der Molen van de Stichting Oorlogsverhalen.

Lees verder

ARCHIEF - Documentaire over Niki Lauda bij ONS

Afgelopen nacht overleed coureur Niki Lauda op 70-jarige leeftijd. Met Lauda verliest de wereld een sportlegende die na zijn vreselijke crash op het circuit in 1976 vocht voor zijn herstel. Bij ons ziet u op zaterdag 25 mei de documentaire 33 Days - Lauda, The Untold Story. Een film die terugkijkt op deze crash en de moedige weg die Lauda daarna aflegde.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuwe serie Oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog bij ONS

Ook dit jaar produceerde de Stichting Oorlogsverhalen een nieuw seizoen van de reeks Oorlogsverhalen - De Tweede Wereldoorlog voor ONS. In deze indrukwekkende reeks schetsen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een reeks portretten van getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste periodes uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. 

Lees verder

ARCHIEF - In mei staan Oorlog & Bevrijding centraal bij ONS

In de maand mei staan Oorlog & Bevrijding ieder jaar centraal bij ONS. Met films, programma's en documentaires over de strijd, de slachtoffers en de nabestaanden. Ook dit jaar ziet u weer een reeks programma's binnen dit thema. Waaronder een selectie documentaires van filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart. Met hun gekozen thema's en bijzondere gesprekken met getuigen en nabestaanden zetten zij bepaalde aspecten van de oorlog in een nieuw perspectief. 

Lees verder

ARCHIEF - De highlights van februari bij ONS!

In februari start bij ONS het tweede seizoen van de populaire western The High Chaparral. Ziet u liever een goede dramaserie? Dan is de Australische serie Janet King een aanrader. En er is natuurlijk ook weer veel amusement te zien bij ONS: de zesdelige serie Paul van Vliet – Een Leven Lang Theater, over de carrière van één van de meest legendarische cabaretiers die Nederland ooit heeft gekend. En Meer Mounties, een compilatie van de leukste sketches van Piet Bambergen en René van Vooren.

Lees verder

ARCHIEF - Het nieuwe jaar begint goed bij ONS!

Bij ONS gaat het nieuwe jaar geweldig van start met de terugkeer van geheim agent John Steed in De Wrekers. Op Nieuwjaardag komt u lekker bij van de feestdagen met het reünieconcert van Het Goede Doel. En ook de liefhebbers van kostuumdrama kunnen hun hart ophalen met de prachtige miniserie Sense & Sensibility, naar het beroemde boek van Jane Austen.

Lees verder

ARCHIEF - Seizoen 4 van Upstairs, Downstairs!

Goed nieuws voor de fans: komende week start bij ONS het vierde seizoen van de populaire dramaserie Upstairs, Downstairs!

Lees verder

ARCHIEF - Tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS!

Ook tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS. Met twee klassieke verhalen van Charles Dickens: Oliver Twist en Scrooge. Een speciale kerst-uitzending van Egmond Binnen. En een keur aan kerst-comedy’s en kerstmuziek. Op oudejaarsavond geniet u van ouderwets amusement en op Nieuwjaarsdag ziet u het concert dat Het Goede Doel in 2001 gaf in de HMH. En goed nieuws voor de fans: in december gaan we verder met seizoen 4 van Upstairs, Downstairs.

Lees verder

ARCHIEF - Dick Turpin: vanaf 9 november bij ONS!

Vrijdag 9 november keert een bekende struikrover terug op de buis bij ONS: Dick Turpin. Deze Britse serie, met Richard O'Sullivan in de hoofdrol, was in Nederland tussen 1980 en 1983 te zien bij de VARA en roept bij veel kijkers nog altijd nostalgische gevoelens op.

Lees verder

ARCHIEF - In november bij ONS

Ook in november valt er weer genoeg leuks te zien bij ONS! Een oude jeugdheld keert terug: Dick Turpin. En ook muziekhelden Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel zijn deze maand bij ONS te zien. In het BBC-tweeluik Our Queen staat de Britse Queen Elizabeth centraal en ook de comedy-liefhebbers kunnen deze maand hun hart weer ophalen met de start van de serie You Rang M’Lord.

Lees verder

ARCHIEF - Ouwe Jongens aan tafel bij Pauw

'Onze' Ouwe Jongens, Ron Brandsteder, Ernst Daniël Smid en Marco Bakker, waren gisterenavond te gast bij Pauw. Aan tafel vertelden zij aan Jeroen Pauw hoe zij de opnames voor het ONS-programma Ouwe Jongens Smørrebrød hebben beleefd.

Lees verder

ARCHIEF - De Gouden Jaren van ONS in het theater

Na een succesvol eerste seizoen, gaat ONS opnieuw het theater in! Met de nostalgische voorstelling De Gouden Jaren van ONS beleeft u een fantastische muzikale reis door de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Kom kijken en haal herinneringen op aan deze mooie tijd met topartiesten als Jacques Klöters, Cor Bakker en Rebecca Lobry!

Lees verder

ARCHIEF - Uitzending ONS leidt tot bijzondere ontmoeting

Wat is het prachtig om te horen dat onze programma's tot bijzondere ontmoetingen leiden! In augustus was bij ONS het indrukwekkende oorlogsverhaal van Josine van Aggelen te zien in de serie Oorlogsverhalen - Nederlands-Indië. Als klein meisje overleefde zij de Japanse lucht­aanval op Broome in Zuid-West Australië op 3 maart 1942. Haar verhaal in onze uitzending leidde tot een wel heel bijzondere ontmoeting.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuwe programma's in oktober bij ONS

Er valt ook in oktober weer genoeg leuks te zien bij ONS! Bijvoorbeeld de gloednieuwe eigen productie Ouwe Jongens Smørrebrød, waarin tv-coryfeeën Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker op de motor door Denemarken touren. En uiteraard start ook deze maand weer een aantal klassiekers bij ONS: de comedy Some Mothers Do ‘Ave ‘Em, de spannende serie La Piovra en een nieuw seizoen van het populaire muziekprogramma Egmond Binnen.

Lees verder

ARCHIEF - Nieuw ONS-programma bij RTL Boulevard

Heeft u ONS gezien in RTL Boulevard?
Gisteren stapten televisiepersoonlijkheden en goede vrienden Ron Brandsteder, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker op de motor voor een roadtrip door Denemarken.
Het resultaat, het reality reisprogramma Ouwe Jongens Smørrebrød, is vanaf oktober te zien bij ONS!
 

Lees verder

BLOG: Het succesverhaal van De Mounties

Iedere dinsdag en vrijdag om 16:00 uur ziet u bij ONS het programma Meer Mounties, boordevol hoogtepunten uit de lange carrière van dit komische duo. Maar wie waren De Mounties eigenlijk? En hoe is hun enorme succes tot stand gekomen? U leest het in ons blog.

Lees verder

BLOG: Joop Doderer als Baantjer's De Cock

Zondag 29 mei om 20:00 uur ziet u bij ONS de speelfilm Moord in Extase, gebaseerd op één van de verhalen van Appie Baantjer.

Lees verder

ONS Kijkerspanel

Meld u aan voor het kijkerspanel van ONS en denk mee over de invulling van de zender

Lees verder

Copyright © 2021 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)