a
a
a

Nieuws

Stichting Oorlogsverhalen roept op tot nieuwe vorm van herdenken

Bij de herdenking op de Johannes Post Kazerne in Havelte van de drie noordelijke OVW-batajons, die vanaf 1946 door de toenmalige Nederlandse regering naar voormalig Nederlands-Indië waren gezonden om "orde en vrede" te herstellen, is opgeroepen tot een nieuwe vorm van herdenken. De oproep is gedaan door Pia van der Molen van de Stichting Oorlogsverhalen.

Lees verder

Documentaire over Niki Lauda bij ONS

Afgelopen nacht overleed coureur Niki Lauda op 70-jarige leeftijd. Met Lauda verliest de wereld een sportlegende die na zijn vreselijke crash op het circuit in 1976 vocht voor zijn herstel. Bij ons ziet u op zaterdag 25 mei de documentaire 33 Days - Lauda, The Untold Story. Een film die terugkijkt op deze crash en de moedige weg die Lauda daarna aflegde.

Lees verder

Nieuwe serie Oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog bij ONS

Ook dit jaar produceerde de Stichting Oorlogsverhalen een nieuw seizoen van de reeks Oorlogsverhalen - De Tweede Wereldoorlog voor ONS. In deze indrukwekkende reeks schetsen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een reeks portretten van getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste periodes uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. 

Lees verder

In mei staan Oorlog & Bevrijding centraal bij ONS

In de maand mei staan Oorlog & Bevrijding ieder jaar centraal bij ONS. Met films, programma's en documentaires over de strijd, de slachtoffers en de nabestaanden. Ook dit jaar ziet u weer een reeks programma's binnen dit thema. Waaronder een selectie documentaires van filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart. Met hun gekozen thema's en bijzondere gesprekken met getuigen en nabestaanden zetten zij bepaalde aspecten van de oorlog in een nieuw perspectief. 

Lees verder

De highlights van februari bij ONS!

In februari start bij ONS het tweede seizoen van de populaire western The High Chaparral. Ziet u liever een goede dramaserie? Dan is de Australische serie Janet King een aanrader. En er is natuurlijk ook weer veel amusement te zien bij ONS: de zesdelige serie Paul van Vliet – Een Leven Lang Theater, over de carrière van één van de meest legendarische cabaretiers die Nederland ooit heeft gekend. En Meer Mounties, een compilatie van de leukste sketches van Piet Bambergen en René van Vooren.

Lees verder

Het nieuwe jaar begint goed bij ONS!

Bij ONS gaat het nieuwe jaar geweldig van start met de terugkeer van geheim agent John Steed in De Wrekers. Op Nieuwjaardag komt u lekker bij van de feestdagen met het reünieconcert van Het Goede Doel. En ook de liefhebbers van kostuumdrama kunnen hun hart ophalen met de prachtige miniserie Sense & Sensibility, naar het beroemde boek van Jane Austen.

Lees verder

Seizoen 4 van Upstairs, Downstairs!

Goed nieuws voor de fans: komende week start bij ONS het vierde seizoen van de populaire dramaserie Upstairs, Downstairs!

Lees verder

Tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS!

Ook tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS. Met twee klassieke verhalen van Charles Dickens: Oliver Twist en Scrooge. Een speciale kerst-uitzending van Egmond Binnen. En een keur aan kerst-comedy’s en kerstmuziek. Op oudejaarsavond geniet u van ouderwets amusement en op Nieuwjaarsdag ziet u het concert dat Het Goede Doel in 2001 gaf in de HMH. En goed nieuws voor de fans: in december gaan we verder met seizoen 4 van Upstairs, Downstairs.

Lees verder

Dick Turpin: vanaf 9 november bij ONS!

Vrijdag 9 november keert een bekende struikrover terug op de buis bij ONS: Dick Turpin. Deze Britse serie, met Richard O'Sullivan in de hoofdrol, was in Nederland tussen 1980 en 1983 te zien bij de VARA en roept bij veel kijkers nog altijd nostalgische gevoelens op.

Lees verder

In november bij ONS

Ook in november valt er weer genoeg leuks te zien bij ONS! Een oude jeugdheld keert terug: Dick Turpin. En ook muziekhelden Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel zijn deze maand bij ONS te zien. In het BBC-tweeluik Our Queen staat de Britse Queen Elizabeth centraal en ook de comedy-liefhebbers kunnen deze maand hun hart weer ophalen met de start van de serie You Rang M’Lord.

Lees verder

Ouwe Jongens aan tafel bij Pauw

'Onze' Ouwe Jongens, Ron Brandsteder, Ernst Daniël Smid en Marco Bakker, waren gisterenavond te gast bij Pauw. Aan tafel vertelden zij aan Jeroen Pauw hoe zij de opnames voor het ONS-programma Ouwe Jongens Smørrebrød hebben beleefd.

Lees verder

De Gouden Jaren van ONS in het theater

Na een succesvol eerste seizoen, gaat ONS opnieuw het theater in! Met de nostalgische voorstelling De Gouden Jaren van ONS beleeft u een fantastische muzikale reis door de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Kom kijken en haal herinneringen op aan deze mooie tijd met topartiesten als Jacques Klöters, Cor Bakker en Rebecca Lobry!

Lees verder

Uitzending ONS leidt tot bijzondere ontmoeting

Wat is het prachtig om te horen dat onze programma's tot bijzondere ontmoetingen leiden! In augustus was bij ONS het indrukwekkende oorlogsverhaal van Josine van Aggelen te zien in de serie Oorlogsverhalen - Nederlands-Indië. Als klein meisje overleefde zij de Japanse lucht­aanval op Broome in Zuid-West Australië op 3 maart 1942. Haar verhaal in onze uitzending leidde tot een wel heel bijzondere ontmoeting.

Lees verder

Nieuwe programma's in oktober bij ONS

Er valt ook in oktober weer genoeg leuks te zien bij ONS! Bijvoorbeeld de gloednieuwe eigen productie Ouwe Jongens Smørrebrød, waarin tv-coryfeeën Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker op de motor door Denemarken touren. En uiteraard start ook deze maand weer een aantal klassiekers bij ONS: de comedy Some Mothers Do ‘Ave ‘Em, de spannende serie La Piovra en een nieuw seizoen van het populaire muziekprogramma Egmond Binnen.

Lees verder

Nieuw ONS-programma bij RTL Boulevard

Heeft u ONS gezien in RTL Boulevard?
Gisteren stapten televisiepersoonlijkheden en goede vrienden Ron Brandsteder, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker op de motor voor een roadtrip door Denemarken.
Het resultaat, het reality reisprogramma Ouwe Jongens Smørrebrød, is vanaf oktober te zien bij ONS!
 

Lees verder

ONS officieel partner van Stichting Oorlogsverhalen

ONS is officieel partner geworden van de Stichting Oorlogsverhalen. De samenwerking resulteert in 2018 in twee televisieseries over oorlogsgetuigenissen die bij ONS te zien zullen zijn. 

Lees verder

Brideshead Revisited: verboden liefde, drama en intriges

Vandaag start bij ONS de dramaserie Brideshead Revisited. Een serie uit 1981 naar de gelijknamige bestseller van Evelyn Waugh uit 1945. Een klassieker uit de televisiegeschiedenis over verboden liefde, macht en verraad.

Lees verder

Geestige goochelarij met Tommy Cooper!

In december keert een oude bekende terug op televisie bij ONS: de Britse komiek en goochelaar Tommy Cooper!

Lees verder

November is de Maand van de Nederlandse Film bij ONS

In november is het bij ONS de Maand van de Nederlandse Film. Met iedere woensdag- en zondagavond een speelfilm van eigen bodem.

Lees verder

De magische Catweazle keert terug bij ONS!

Harry Potter is leuk, maar er is natuurlijk maar één koning onder de magiërs: de onnavolgbare Catweazle! Vanaf aanstaande zaterdag, 16 september, keert hij terug op de buis bij ONS en kunt u iedere week genieten van een nieuw avontuur.

Lees verder

Met 50% korting naar de 50PlusBeurs!

Van 19 tot en met 23 september 2017 staat ONS weer op de 50PlusBeurs in De Jaarbeurs in Utrecht. Wilt u met ons mee om te genieten van 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met meer dan 600 stands vol informatie, entertainment en aanbiedingen? Dat kan! Bij ONS bestelt u nu uw toegangskaarten met maar liefst 50% korting!
 
 
 

Lees verder

'Allo 'Allo vanaf vrijdag te zien bij ONS!

Nog meer comedy bij ONS! Vanaf aanstaande vrijdag, 15 september, ziet u de immens populaire en tijdloze serie 'Allo 'Allo terug.

Lees verder

Roger Moore als The Saint weer te zien bij ONS

ONS start het nieuwe televisieseizoen met een klassieker van de bovenste plank: The Saint. Deze populaire serie met Roger Moore is vanaf dinsdag 5 september terug op tv.
 

Lees verder

Populaire comedy Man over de Vloer terug op tv bij ONS

Vanaf maandag 4 september keert de populaire comedyserie Man over de Vloer terug op tv bij ONS. De kijkers van ONS vroegen massaal om het opnieuw uitzenden van deze serie die in de jaren 70 voor het eerst te zien was.
 

Lees verder

Nieuw kijkcijferrecord voor ONS!

Het gaat goed met ONS! Nu heel Nederland met vakantie is en er weinig mensen voor de televisie hangen, stijgen de kijkcijfers van ONS tot grote hoogte. Een teken dat steeds meer mensen ONS weten te vinden. Afgelopen weekend werd een nieuw kijkcijferrecord behaald met een bereik van bijna 3 procent. Nooit eerder werden tijdens de zomerse vakantiemaanden zo veel kijkers op één dag bereikt.
 

Lees verder

In augustus staat Nederlands-Indië centraal

Bij ONS staat traditiegetrouw de gehele maand augustus in het teken van het thema Nederlands-Indië. Met veel programma’s, films en documentaires over de voormalige kolonie. En ook veel muziek!
 
 

Lees verder

Nieuwe detective-serie op vrijdag: Dalziel & Pascoe

Vanaf vrijdag 14 juli start ONS met een nieuwe detective-serie 'uit de oude doos': Dalziel & Pascoe.

Lees verder

De Nijmeegse Vierdaagse bij ONS

Van 18 t/m 21 juli wordt in Nijmegen de wereldberoemde Vierdaagse gelopen. Een evenement dat wandelaars van over de hele wereld aantrekt. ONS besteedt op woensdag 12 juli extra aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse. Met de film De Vijf van de Vierdaagse en het archiefprogramma De Week van de Vierdaagse kunnen wandelaars en andere geïnteresseerden alvast in de stemming komen.

Lees verder

Juli is Western-maand bij ONS

De maand juli is Western-maand bij ONS. De hele maand lang kunt u genieten van good old Western-films en -series.

Lees verder

Unieke film over de succesvolle Tour de France van 1953

Aanstaande zaterdag, 1 juli, gaat de Tour de France van start. In dat kader zendt ONS op woensdag 5 juli de film De Tour de France van 1953 uit. Een beeldverslag van deze voor Nederland uitermate succesvolle editie van de Tour die ook wel als de eerste sportdocumentaire ooit wordt gezien. Het negatief is opnieuw gedigitaliseerd met een haarscherpe film als eindresultaat.
 

Lees verder

Parodie op de Britse politiek in Yes, Minister

Vanaf dinsdag 27 juni ziet u bij ONS de comedy Yes, Minister. Een komische parodie op de Britse politiek.

Lees verder

Aandacht voor de Koreaanse Oorlog bij ONS

Op 25 juni is het precies 67 jaar geleden dat de Koreaanse Oorlog uitbrak. ONS besteedt hier op die dag aandacht aan met het documentaire tweeluik Oorlogsverhalen uit Zuid-Korea waarin twee Nederlandse soldaten die in Zuid-Korea gestationeerd waren, worden geportretteerd.

Lees verder

Zwerver Dorus in Het Theater van Toen

Hij is zonder twijfel de meest populaire zwerver van ons land: Dorus. Vanaf dinsdag 13 juni is de charmante landloper te zien in Het Theater van Toen bij ONS.

Lees verder

Terug bij ONS: James Herriot

Eindelijk! Vanaf maandag 12 juni keert de populaire dierenarts James Herriot terug op tv bij ONS. James Herriot is een serie van de BBC uit de jaren 70 en 80, gebaseerd op de boeken van de Britse dierenarts Alf Wight (die schreef onder het pseudoniem James Herriot).

Lees verder

Fons Rademakers-maand bij ONS

In de maand juni staat de Nederlandse filmmaker Fons Rademakers centraal bij ONS. Iedere woensdag om 21:00 uur ziet u een film van deze bekende cineast.

Lees verder

Wordt U al Geholpen? vanaf 5 juni te zien bij ONS

Eindelijk is het zo ver! Bij ONS ziet u vanaf maandag 5 juni de hilarische Britse comedyserie Wordt U al Geholpen? terug. De serie is ook bekend onder de originele titel Are You Being Served?

Lees verder

Indrukwekkende film over Kamp Amersfoort op 4 mei

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, zendt ONS de indrukwekkende documentaire Kamp Amersfoort - Getuigenissen van overlevenden uit. Deze film van Pia Media is nooit eerder vertoond op de Nederlandse televisie en vertelt een verhaal dat absoluut niet vergeten mag worden.

Lees verder

Oorlog & bevrijding centraal in de maand mei

Bij ONS staat de gehele maand mei in het teken van het thema Oorlog & Bevrijding. Met programma’s, films en series over de strijd, de slachtoffers en de nabestaanden.

Lees verder

Nostalgische kinderprogramma's terug op tv bij ONS!

ONS brengt vanaf zaterdag 29 april een groot aantal kinderprogramma’s van toen terug op televisie onder de noemer ONS Jeugdsentiment. Wij spelen hiermee in op een steeds vaker terugkerend verzoek van onze kijkers. In het twee uur durende blok ONS Jeugdsentiment zullen diverse nostalgische kinderprogramma’s terugkeren. De samenstelling van het blok zal met enige regelmaat veranderen.

Lees verder

Nieuwe documentaireserie over de VOC

Op vrijdag 7 april start bij ONS de documentaireserie Nederlanders Overzee. Een reeks programma's over de trotse Oost-Indiëvaarders die de wereldzeeën beheersten en de Lage Landen lieten uitgroeien tot de Gouden Republiek.

Lees verder

Medisch Centrum West vanaf donderdag te zien bij ONS!

Bij ONS ziet u vanaf donderdag 6 april het eerste seizoen van de populaire Nederlandse ziekenhuisserie Medisch Centrum West terug. Ouderwets genieten met de knappe dokter Jan, de valse dokter Erik Koning, hoofdverpleegkundige Reini, sexy zuster Ingrid en al die andere bekenden.
 

Lees verder

Are you being served? binnenkort weer te zien bij ONS

Televisiezender ONS heeft een groot pakket BBC-programma’s aangekocht. Met de aankoop van deze series en comedy’s zal ONS in de nabije toekomst nog sterker dé televisiezender worden waar herbeleven voorop staat. Programma’s als het immens populaire Are you being served? zijn hiermee binnenkort weer te zien op de Nederlandse televisie.

Lees verder

ONS is Zender van de Maand bij DELTA

Bij televisie-distributeur DELTA is ONS in april Zender van de Maand. Hiermee is ONS de gehele maand voor iedereen te zien op kanaal 62 in het basispakket.

Lees verder

Zondagavond is krimi-avond met Tatort - Schimanski

De meest populaire inspecteur uit de Tatort-serie is terug! Vanaf aanstaande zondag 2 april blaast ONS het oude principe 'zondagavond - krimi-avond' weer nieuw leven in. Met iedere zondag om 21:00 uur een aflevering van de beste krimi's die ooit gemaakt zijn. We trappen af met de populairste inspecteur uit de Tatort-reeks: Horst Schimanski.

Lees verder

Bonanza terug op de buis bij ONS!

Bonanza is terug! De populaire westernserie uit de jaren 60 en 70 is vanaf 9 maart te zien bij ONS. Met iedere donderdag om 21:30 uur een nieuwe aflevering.

Lees verder

Nieuw bij ONS: Mijn Droomauto

Bij ONS ziet u de komende tijd veel leuke, mooie en nostalgische programma's. Vanaf woensdag 1 maart start de nieuwe serie Mijn Droomauto. Een serie voor en door liefhebbers van oldtimers en klassieke auto's.
 

Lees verder

ONS ook te ontvangen via KNIPPR

Vanaf vandaag is ONS ook te ontvangen via KNIPPR. Ideaal voor iedereen die zijn eigen zenders wil kiezen.

Lees verder

De mooiste kerstfilms ziet u bij ONS!

Bij ONS ziet u ook dit jaar weer de mooiste, leukste en meest nostalgische kerstfilms. 

Lees verder

Joop Braakhekke overleden

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Joop Braakhekke.

Lees verder

ONS verhuist naar kanaal 50 bij Ziggo!

Op 12 december verhuist ONS bij Ziggo naar kanaal 50 in het basispakket. ONS is daar nu te zien op kanaal 211.

Lees verder

Indrukwekkende serie over oorlogsgraven

Maandag 14 november start bij ONS de nieuwe documentairereeks Elk Oorlogsgraf heeft een verhaal. Een indrukwekkende serie over oorlogsgraven over de hele wereld, gemaakt in opdracht van de Oorlogsgravenstichting.

Lees verder

Met korting naar Amsterdam Baroque Orchestra!

Bent u een liefhebber van klassieke muziek? Profiteer dan van onze kortingsactie in samenwerking met Amsterdam Baroque Orchestra en bezoek met maar liefst 20% korting hun concert in Muziektheater aan 't IJ in Amsterdam op 18 september.

Lees verder

55-plussers op zoek naar de liefde

In het nieuwe programma Liefde Gezocht vertellen 55-plussers hun bijzondere, openhartige en opvallende verhalen over de liefde. Wat maakt de liefde voor hen zo bijzonder en met wat voor een partner zouden zij hun leven willen delen? Kijken dus, want wie weet is één van de kandidaten de ideale partner voor u!

Lees verder

Joop Braakhekke terug op tv bij ONS!

Joop Braakhekke, de bekendste en meest charmante kok van het land, is terug op televisie bij ONS! Vanaf donderdag 8 september ziet u zijn programma Kookgek met Braakhekke waarin hij de hele wereld over reist om de lekkerste gerechten te bereiden.

Lees verder

Schilderen met Gary Jenkins verhuist van MAX naar ONS

Vanaf september is het populaire programma Schilderen met Gary Jenkins te zien bij ONS. Begin juli zond Omroep MAX het programma voor de laatste keer uit via NPO2. Veel trouwe kijkers waren bang hun favoriete kunstleraar voortaan te moeten missen. Maar ONS neemt per september het stokje over en zet de reeks Schilderen met Gary Jenkins voort.

Lees verder

BLOG: Het succesverhaal van De Mounties

Iedere dinsdag en vrijdag om 16:00 uur ziet u bij ONS het programma Meer Mounties, boordevol hoogtepunten uit de lange carrière van dit komische duo. Maar wie waren De Mounties eigenlijk? En hoe is hun enorme succes tot stand gekomen? U leest het in ons blog.

Lees verder

John Cleese in Fawlty Towers

John Cleese is terug als de snobistische hoteleigenaar Basil Fawlty in de comedy Fawlty Towers. Vanaf 5 juli iedere dinsdag om 23:00 uur bij ONS.

Lees verder

BLOG: Joop Doderer als Baantjer's De Cock

Zondag 29 mei om 20:00 uur ziet u bij ONS de speelfilm Moord in Extase, gebaseerd op één van de verhalen van Appie Baantjer.

Lees verder

Joop Doderer als Baantjer's De Cock

Wie denkt dat Piet Römer en Victor Reinier de enige vertolkers zijn van Baantjer’s rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder heeft het mis. Al in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw werd besloten om de boeken van Appie Baantjer te verfilmen. Het waren producent Henk Bos en regisseur Hans Scheepmaker die het boekje Moord in extase hadden gelezen en in de spannende ontknoping een filmscript zagen.

Lees verder

Duel in de Diepte terug op de buis

Vanaf 24 mei is de bekende Nederlandse serie Duel in de Diepte terug op de buis bij ONS.

Lees verder

Nieuwe realityserie Ons Tuintje

Vanaf zondag 15 mei kunt u bij ONS genieten van het nieuwe programma Ons Tuintje. Een realityserie over het reilen en zeilen van de bewoners van een volkstuinencomplex.

Lees verder

Nu te zien bij ONS: Dankert & Dankert

Vanaf 20 april ziet u bij ONS de spannende Friese rechtbanksoap Dankert & Dankert. Over de succesvolle advocaten en ééneiige tweeling Pieter en Jelle Dankert.

Lees verder

Sil de Strandjutter bij ONS

Vanavond om 20:30 uur ziet u de eerste aflevering van de klassieker Sil de Strandjutter bij ONS. Met glansrollen voor Monique van de Ven, Hidde Maas en Jan Decleir.

Lees verder

ONS Kijkerspanel

Meld u aan voor het kijkerspanel van ONS en denk mee over de invulling van de zender

Lees verder

Monique van de Ven als dochter van een strandjutter

Vanaf 6 april zendt ONS de 7-delige serie Sil de Strandjutter uit. Deze klassieker werd voor het eerst uitgezonden in 1976 en heeft hoofdrollen voor Jan Decleir en Monique van de Ven.

Lees onze blog over Sil de Strandjutter en kom alvast in de stemming!

Lees verder

Word Vriend van ONS en ontvang Tax Free gratis!

Word Vriend van ONS en ontvang de DVD Tax Free!

Lees verder

Nieuwe serie: Tax Free

Tax Free is gebaseerd op de Britse comedy Duty Free en is vanaf 16 februari elke dinsdag om 16.00 uur te zien bij ONS.

Lees verder

Het leven van Céline Dion verfilmd

Met recht kun je Céline Dion een wereldster van formaat noemen. Als kind had ze al veel gevoel voor muziek en deed ze verschillende optredens. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in contact met artiestenmanager René Angélil, die zoveel zag in haar carrière dat hij een extra hypotheek op zijn huis nam om haar zangcarrière te kunnen financieren.

Lees verder

Nynke: een op en top Friese geschiedenisfilm

Je kunt met recht zeggen dat het leven van Nynke van Hichtum, een pseudoniem voor Sjoukje Troelstra- Bokma de Boer, veelal bestond uit dramatische gebeurtenissen. De Friese kinderboekenschrijfster die leefde van 1860 tot 1939 werd vooral bekend door haar boek Afke’s Tiental, maar toch zeker ook door haar huwelijk met de socialist Pieter Jelles Troelstra.

Lees verder

Jeroen Krabbé in een dubbelrol

Het was een rare gewaarwording om Jeroen Krabbé begin jaren tachtig van de vorige eeuw in een dubbelrol op het witte doek te zien. De bekende acteur speelde een eenzame vrijgezel in de film Een vlucht regenwulpen naar het gelijknamige boek van Maarten ’t Hart.

Lees verder

Haak t verschil aflevering 4

In Haak ’t verschil volgen we haakgoeroe DenDennis. Hij gaat op bezoek bij verschillende mensen die meedoen aan een Haakmarathon.

Lees verder

Haak t verschil aflevering 3

In Haak ’t verschil volgen we haakgoeroe DenDennis. Hij gaat op bezoek bij verschillende mensen die meedoen aan een Haakmarathon.

Lees verder

Monique van de Ven in lesbische rol

Bij ons is Monique van de Ven vooral bekend door haar rollen in films als ‘Turks Fruit’ en ‘Keetje Tippel’ en in de populaire tv-serie ‘Dokter Deen’. Maar velen zullen zich niet meer haar opzienbarende rol van lesbische huismoeder herinneren in de film ‘Een vrouw als Eva’ die in 1979 voor enige commotie zorgde.

Lees verder

Spoorloos verdwenen

Spoorloos Verdwenen is een Nederlandse dramaserie die voor het eerst in 2006 door de AVRO uitgezonden op televisie. In totaal zijn er 3 seizoenen gemaakt. De hoofdrollen worden gespeeld door Cas Jansen (Timo) en Jennifer Hoffman (Maxime).

Lees verder

Nynke

Nynke is een Nederlands kostuumdrama over het leven van Nynke van Hichtum gespeeld door Monic Hendrickx. De film speelt zich af in het Friesland van de 19e eeuw, waar mannen alles voor het zeggen hebben. Ook Jeroen Willems, Peter Tuinman, Carine Crutzen en Joke Tjalsma spelen in deze film onder regie van Pieter Verhoeff. De film komt uit 2001 en heeft de internationale titel The moving true story of a Woman ahead of her Time.

Lees verder

Een vrouw als Eva

Een vrouw als Eva is een Nederlandse film uit 1979 over een huismoeder die haar leven anders wil gaan leiden. Ze verlaat haar fantasieloze echtgenoot voor een vrouw en die keuze heeft verstrekkende gevolgen.

Lees verder

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen is een Nederlandse drama en komedie uit 1981. Voordat de film uit kwam was het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten van Heijningen al een literaire bestseller. Samen met regisseur Ate de Jong schreef Maarten het scenario voor de film. De dubbele hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen Krabbe en ook Willeke van Ammelrooy en Rijk de Gooyer hebben een rol in deze film. De muziek is van Laurens van Rooyen.

Lees verder

Hugo van Lawick - Natuurfilms

De natuurfilms van Hugo van Lawick tonen de natuur zoals die zich getoond heeft aan de cameraman. Van Lawick was een van de grootste Nederlandse natuurfilmers aller tijden. Hij werd geboren in Nederlands-Indië en werkte jaren lang vanuit een tentenkamp in Serengeti, het uitgestrekte natuurgebied van Tanzania. Hij maakte in deze periode veel natuurdocumentaires en films voor televisie.

Lees verder

Een cijfer voor je leven

In de persoonlijke documentaireserie Een cijfer voor je leven gaat Bob Entrop op bezoek bij verschillende mensen, die met hem terugkijken op hun leven. Bob Entrop is een bekend filmmaker en presentator van onder andere Holland Doc.

Lees verder

Hollandse steden: Den Haag

In de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Den Haag.

Lees verder

Hollandse lekkernij: frikandel

In de categorie “Hollandse lekkernij” schrijft ONS elke week over Hollandse lekkernijen; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: de frikandel.

Lees verder

De top 40 van 11 mei 1985

Erik de Zwart presenteert in het programma Top 40 Hitdossier de leukste hits en clips uit de befaamde Top 40. In elke aflevering staat de Top 40 van een bijzondere datum uit de geschiedenis centraal. In deze aflevering: 11 mei 1985.

Lees verder

Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)