a
a
a

ARCHIEF - Het nieuwe jaar begint goed bij ONS!

In januari bij ONS

Bij ONS gaat het nieuwe jaar geweldig van start met de terugkeer van geheim agent John Steed in De Wrekers. Op Nieuwjaardag komt u lekker bij van de feestdagen met het reünieconcert van Het Goede Doel. En ook de liefhebbers van kostuumdrama kunnen hun hart ophalen met de prachtige miniserie Sense & Sensibility, naar het beroemde boek van Jane Austen.

De Wrekers (The Avengers) is een Britse televisieserie uit de jaren ‘60 over een stel geheim agenten in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland werd De Wrekers uitgezonden door de KRO tussen 1966 en 1971.
Patrick Macnee speelt in de serie geheim agent John Steed, compleet met bolhoed en paraplu, die allebei allerlei handige eigenschappen bleken te hebben. In de eerste serie werd hij bijgestaan door Dr. David Keel, maar van dit seizoen zijn vrijwel alle afleveringen verloren gegaan. ONS begint daarom met het tweede seizoen, waarin Dr. David Keel plaats heeft gemaakt voor een nieuwe partner: Cathy Gale (Honor Blackman). Samen zetten John Steed en Cathy Gale hun strijd tegen de misdaad voort. Gale was de eerste in een reeks vrouwelijke partners voor John Steed, waarvan Emma Peel (Diana Rigg) ongetwijfeld de meest bekende is. Zij doet haar intrede in het vierde seizoen van de serie.
Vanaf 3 januari iedere donderdag om 16:00 en 22:00 uur. Herhaling op zondag om 21:30 uur.
 
Het Goede Doel is één van de meest succesvolle Nederlandse bands ooit. Frontmannen Henk en Henk (Temming en Westbroek) hebben al jaren een moeizame relatie. Maar in 2001 kwamen zij toch nog even tot elkaar voor twee reünieconcerten in de Heineken Music Hall. Onder de titel 10 Jaar Gelukkig Uit Elkaar speelden zij de zaal plat met al hun bekende hits. Bij ONS ziet u op Nieuwjaarsdag een registratie van dit heerlijke concert waarin alle bekende hits voorbij komen: België, Eenvoud, Vriendschap, Nooduitgang en nog veel meer.
Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari, om 19:00 uur.
 
Het vierdelige romantische BBC-televisiedrama Sense & Sensibility is een sfeervolle verfilming van de 19e-eeuwse roman van de beroemde Engelse schrijfster Jane Austen. De zussen Elinor en Marianne Dashwood lijken helemaal niet op elkaar, maar hebben desondanks een nauwe band. De kalme Elinor beredeneert alles vanuit haar verstand (sense), de onbesuisde Marianne gaat altijd op haar gevoel af (sensibility). Hun karakterverschillen komen vooral tot uitdrukking in de liefde. Waar Elinor haar gevoelens voor Edward Ferrars verbergt, toont Marianne overduidelijk dat ze tot over haar oren verliefd is op de aantrekkelijke Mr. Willoughby. Ook met hun liefdesverdriet gaan ze allebei anders om. Elinor gedraagt zich waardig, Marianne laat zien dat ze diep ongelukkig is. Tijdens een verblijf in Londen hopen de zussen te ontdekken wat er precies met hun geliefden aan de hand is. De romantische ontknoping is echter volkomen onverwacht.
Vanaf 15 januari iedere dinsdag om 20:30 uur. Herhaling op zaterdag om 19:00 uur.
 
Johan Hannah schittert in de rol van de Schotse inspecteur John Rebus. Een gescheiden man en vader van een 19-jarige dochter. Zijn privéleven, maar ook zijn professioneel werk, zorgen vaak voor veel hoofdbrekens. Hij heeft een bijzondere kijk op hoe bepaalde zaken moeten worden opgelost. Deze afwijkende houding zorgt dan ook voor veel spanningen binnen zijn eenheid.
De serie Rebus is gebaseerd op de boeken van de Schotse misdaadauteur Ian Rankin.
Vanaf 3 januari iedere donderdag om 20:30 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)