a
a
a

Columns

KIJK VERDER - Was u ook fan van Starsky & Hutch?

Vanaf 1 september is de populaire politieserie Starsky & Hutch weer terug op tv bij ONS! Onze columniste GT Rovers dook in de geschiedenis van deze jaren '70 serie en maakte er een leuke video over. Kijkt u mee?


LUISTERVERHAAL - De fantastische films van Angélique

Bij ONS ziet u in september de filmreeks rondom de beeldschone Angélique terug. Een enorm populaire serie kostuumdrama's met Michele Mercier in de hoofdrol en Robert Hossein als haar tegenspeler Joffrey de Peyrac. Samen vormen ze één van de meest beroemde filmduo's ooit. Onze columniste GT Rovers maakte een luisterverhaal over de verhalen van Angélique om alvast lekker in de stemming te komen.

Lees verder

LUISTERVERHAAL - Mijn jeugd in Nederlands-Indië

In het luisterverhaal Mijn Jeugd in Nederlands-Indië vertelt de inmiddels 93-jarige mevrouw Bouricius haar persoonlijke verhaal. Over haar kinderjaren in het voormalige koloniale gebied Nederlands-Indië en haar vreselijke ervaringen in een Jappenkamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

COLUMN - De kinderfilms van Henk van der Linden

Kent u kinderfilm-maker Henk van der Linden? U denkt misschien van niet, maar de kans is groot dat u als kind genoten heeft van zijn beroemde films. Sjors en Sjimmie, Dik Trom, Pietje Bell en Billie Turf. Allemaal werden ze door Van der Linden verfilmd en op het grote doek gebracht. Het leverde hem menig record in de filmwereld op en toch is hij altijd die bescheiden en eigenzinnige Limburger gebleven, tot zijn dood in 2021. Bij ONS ziet u deze weken een drieluik over zijn carrière en leven. Een mooie aanleiding voor GT Rovers om een column over hem te schrijven.

Lees verder

COLUMN - De Bevrijding van Nederlands-Indië

De Tweede Wereldoorlog had niet alleen in Nederland grote impact. Ook in het toenmalige koloniale gebied Nederlands-Indië waren de gevolgen immens. Komende week vindt in Den Haag de jaarlijkse Herdenking 15 Augustus 1945 plaats waarbij alle slachtoffers van de Japanse bezetting worden herdacht. Onze columniste GT Rovers schreef onderstaande column over de bevrijding van Nederlands-Indië.

Lees verder

Copyright © 2022 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)