a
a
a

Columns

Culinair: de gehaktbal!

In de categorie “culinair” schrijft ONS in november elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: de gehaktbal.

Lees verder

Culinair: Zuurkool

In de categorie “culinair” schrijft ONS in november elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: zuurkool.

Lees verder

Culinair: Hollandse erwtensoep

In de categorie “culinair” schrijft ONS in november elke week over de Hollandse pot; lekkere recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: Hollandse erwtensoep.

Lees verder

Culinair: pompoensoep

In de categorie “culinair” schrijft ONS in november elke week over Hollandse lekkernijen; recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: pompoensoep.

Lees verder

Culinair: stamppot boerenkool

In de categorie “culinair” schrijft ONS in november elke week over Hollandse lekkernijen; recepten, leuke weetjes of de geschiedenis ervan. Deze week: stamppot boerenkool.

Lees verder

Podcast: Nederlandse suikergeschiedenis, Van Napoleon tot suikerklontje.

Van suikerriet tot suikerbiet en van suikerbiet tot suiker.

 

Lees verder

Luisterverhaal: De Watersnoodramp in 1953

Er was alleen een zeer zware storm met windkracht tien tot elf door het KNMI voorspeld in de nacht van 31 januari 1953 op 1 februari 1953.

Lees verder

Britse komedie Doctor in the House

De mega populaire serie ‘Doctor in the House’ is een Britse televisie komedieserie over een groep geneeskunde studenten in het fictieve St. Swithin’s ziekenhuis in Londen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige films en boeken van de Engelse schrijver Richard Gordon (1921-2017). 

Lees verder

LUISTERVERHAAL: Waar komen onze kersttradities vandaan?

Het is weer bijna kerst! Binnen in de huizen staan mooi versierde kerstbomen en buiten in tuinen staan fonkelende lichtjes. En met kerst gaan we het liefdst samen aan tafel en geven elkaar cadeautjes. We maken er werk van tegenwoordig en aandacht voor een ander staat centraal. Hoe komen we eigenlijk aan deze tradities? En hoe vierde men vroeger kerst in Nederland? 

Lees verder

Kerstcolumn: de historie van kerst in Nederland

De kersttijd is weer in volle glorie aangebroken. Winkelstraten zijn prachtig
versierd en binnen in de huizen staan kerstbomen met glinsterende slingers,
kerstballen en met fonkelende lichtjes. Hoe komen we eigenlijk aan onze
kerstboom en hoe vierde men vroeger kerst in Nederland?

Lees verder

LUISTERVERHAAL: Actrice en comédienne Lucille Ball

Miljoenen mensen keken vanaf 1951 wekelijks naar de tv-shows van Lucy Ball Ze werd wereldberoemd om haar vuurrode haar, de enorme nepwimpers en de expres net iets te groot gestifte rode lippen. Maar haar succes kwam niet zomaar aanwaaien. Wat weet u van Lucille Ball? In dit luisterverhaal gaan we in vogelvlucht door het leven van actrice en comédienne Lucille Ball. 

Lees verder

LUISTERVERHAAL - Het leven van Sir Winston Churchill

De documentaireserie Winston Churchill’s War vertelt het verhaal van een man die door één bepalend moment in de geschiedenis een legende werd. De serie neemt de kijker mee terug naar Churchill’s vroege leven, onderzoekt zijn toespraken en bekijkt zijn rol in de oorlog aan de hand van archiefmateriaal en interviews met experts. Onze columniste GT Rovers maakte een luisterverhaal over deze voormalige Britse Premier die de natie samenbracht toen het oorlogsgeweld uitbarstte.

Lees verder

Kijk verder - Peppi en Kokki

Het onafscheidelijke duo Peppi & Kokki was op 18 oktober 1972 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Dat is dit jaar precies 50 jaar geleden. ONS viert dit bijzondere jubileum vanaf 18 oktober met het opnieuw uitzenden van alle 83 originele afleveringen. Onze columniste GT Rovers interviewde programmamaakster Nan de Vries over deze serie voor jong en oud, en maakte er een leuke video over. Kijkt u mee?


Column: Filmklassiekers

Bij ONS ziet u in oktober iedere zaterdagavond een film van formaat.
Bijzondere en zelfs baanbrekende filmklassiekers die heel veel prijzen hebben
gewonnen, maar die je tegenwoordig eigenlijk nergens meer ziet.

Lees verder

KIJK VERDER - Was u ook fan van Starsky & Hutch?

Vanaf 1 september is de populaire politieserie Starsky & Hutch weer terug op tv bij ONS! Onze columniste GT Rovers dook in de geschiedenis van deze jaren '70 serie en maakte er een leuke video over. Kijkt u mee?


LUISTERVERHAAL - De fantastische films van Angélique

Bij ONS ziet u in september de filmreeks rondom de beeldschone Angélique terug. Een enorm populaire serie kostuumdrama's met Michele Mercier in de hoofdrol en Robert Hossein als haar tegenspeler Joffrey de Peyrac. Samen vormen ze één van de meest beroemde filmduo's ooit. Onze columniste GT Rovers maakte een luisterverhaal over de verhalen van Angélique om alvast lekker in de stemming te komen.

Lees verder

LUISTERVERHAAL - Mijn jeugd in Nederlands-Indië

In het luisterverhaal Mijn Jeugd in Nederlands-Indië vertelt de inmiddels 93-jarige mevrouw Bouricius haar persoonlijke verhaal. Over haar kinderjaren in het voormalige koloniale gebied Nederlands-Indië en haar vreselijke ervaringen in een Jappenkamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

COLUMN - De kinderfilms van Henk van der Linden

Kent u kinderfilm-maker Henk van der Linden? U denkt misschien van niet, maar de kans is groot dat u als kind genoten heeft van zijn beroemde films. Sjors en Sjimmie, Dik Trom, Pietje Bell en Billie Turf. Allemaal werden ze door Van der Linden verfilmd en op het grote doek gebracht. Het leverde hem menig record in de filmwereld op en toch is hij altijd die bescheiden en eigenzinnige Limburger gebleven, tot zijn dood in 2021. Bij ONS ziet u deze weken een drieluik over zijn carrière en leven. Een mooie aanleiding voor GT Rovers om een column over hem te schrijven.

Lees verder

COLUMN - De Bevrijding van Nederlands-Indië

De Tweede Wereldoorlog had niet alleen in Nederland grote impact. Ook in het toenmalige koloniale gebied Nederlands-Indië waren de gevolgen immens. Komende week vindt in Den Haag de jaarlijkse Herdenking 15 Augustus 1945 plaats waarbij alle slachtoffers van de Japanse bezetting worden herdacht. Onze columniste GT Rovers schreef onderstaande column over de bevrijding van Nederlands-Indië.

Lees verder

Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)