a
a
a

Archief - Special rondom 75 jaar bevrijding bij ONS

Oorlogsverhalen - Special 75 Jaar Bevrijding

Op maandag 4 mei, direct na de twee minuten stilte om 20:00 uur, zendt ONS de special Oorlogsverhalen - 75 Jaar Bevrijding uit.

In deze special zijn vier ooggetuigenverhalen te zien van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Drie van deze oorlogsverhalen spelen zich af in Nederland en één in voormalig Nederlands-Indië.

Het verhaal van Pia van der Molen, die de special ook presenteert, speelt zich af in de gemeente Huizen, waar zij en haar ouders in het laatste oorlogsjaar een razzia overleefden.

Jan Bulthuis was een van de verzetsmensen, die op 11 december 1944 een geslaagde overval pleegden op het Huis van Bewaring in Assen om ten dode opgeschreven gevangenen uit de handen van de Duitsers te redden.

Rie Scheer-Kooiker is nu 95 jaar en overleefde de hongerwinter in Amsterdam, waar vandaan zij samen met haar moeder te voet een voedseltocht volbracht naar Heiloo.

Paul Huizen is in 1930 geboren in Batavia, de toenmalige hoofdstad van Nederlands-Indië. Tijdens de Japanse bezetting van 1942 tot 1945 overleefde hij een aantal Japanse concentratiekampen, waaronder het Kamp Halmaheira en het Jongenskamp Bangkong in Semarang. Samen met zijn moeder en 3 broers en een zusje overleefde hij de bersiap-periode in Batavia. Pas in 1946 werden ze herenigd met hun vader.

Oorlogsverhalen - Special 75 Jaar Bevrijding ziet u op maandag 4 mei om 20:02 uur, zaterdag 9 mei om 19:00 uur en woensdag 27 mei om 22:30 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)