a
a
a

ARCHIEF - In november bij ONS

In november bij ONS

Ook in november valt er weer genoeg leuks te zien bij ONS! Een oude jeugdheld keert terug: Dick Turpin. En ook muziekhelden Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel zijn deze maand bij ONS te zien. In het BBC-tweeluik Our Queen staat de Britse Queen Elizabeth centraal en ook de comedy-liefhebbers kunnen deze maand hun hart weer ophalen met de start van de serie You Rang M’Lord.

De serie Dick Turpin speelt zich af aan het begin van de 18de eeuw in Engeland, waar de verschillen tussen de arme bevolking en de rijke adel groot zijn. Stelen was voor veel mensen de enige manier om in leven te blijven. Onder hen bevond zich Dick Turpin. Deze struikrover werd legendarisch omdat hij alleen van de rijken stal en de armen hielp waar hij kon. Turpin groeide uit tot de held van het volk, maar uiteindelijk werd hij gevangen genomen en opgehangen wegens paardendiefstal. In de serie (uitgezonden door de VARA vanaf 1980) schiet Dick Turpin mevrouw Smith en haar zoon Nicholas te hulp. Zij dreigen hun herberg De Zwarte Zwaan te worden uitgezet door de gewetenloze landeigenaar Sir John Glutton en zijn hulpje kapitein Spiker. Dick neemt Nicholas onder zijn hoede en geeft hem de bijnaam Swiftnick. Samen beleven ze vele avonturen, waarbij ze Glutton en Spiker altijd te slim af zijn.
Vanaf 9 november iedere vrijdag om 18:30 en 23:30 uur.
 
Het Goede Doel is één van de meest succesvolle Nederlandse bands ooit. Frontmannen Henk en Henk (Temming en Westbroek) hebben al jaren een moeizame relatie. Maar in 2001 kwamen zij toch nog even tot elkaar voor twee reünieconcerten in de Heineken Music Hall. Onder de titel 10 Jaar Gelukkig Uit Elkaar speelden zij de zaal plat met al hun bekende hits. Bij ONS ziet u deze maand een registratie van dit heerlijke concert waarin alle bekende hits voorbij komen: België, Eenvoud, Vriendschap, Nooduitgang en nog veel meer.
Vanaf 9 november iedere vrijdag om 21:00 uur.
 
In de comedy You Rang M'Lord? gaan we terug naar het jaar 1927. Lord Meldrum is een rijke weduwnaar, eigenaar van een rubberfabriek en woont met zijn broer Teddy, schoonmoeder Lady Lavendel en twee dochters Poppy en Cissy in een riant huis. Meldrum heeft een affaire met Lady Agatha, de vrouw van zijn rivaal Sir Ralph. Hij tracht zijn broer te koppelen aan Madge die tot de ‘betere klasse’ behoort, maar Teddy fantaseert liever over dienstmeisjes. Meldrum’s dochters zijn elkaars tegenpolen. Polly flirt met de knecht James en Cissy is lid van de arbeidersbeweging, loopt in mannelijke kleren en voelt zich eerder aangetrokken tot vrouwen. Lady Lavender is extravagant, bezit een papegaai en bekogelt bedienden met eten. Onder het personeel tellen we Mrs Lipton, de kok; James, de verwaande, snobistische knecht; Henry, de jongste bediende en tot slot Mable de wasdame. En dan zijn er nog Stokes, de butler, en zijn dochter Ivy. Stokes heeft eigenlijk een bloedhekel aan de rijken en James aast op zijn job. Bovendien hebben Stokes en James het leven van Teddy gered tijdens de Eerste Wereldoorlog. Kortom: genoeg stof voor hilarische situaties.
Vanaf 13 november iedere dinsdag om 16:00 en 22:00 uur.
 
Het tweeluik Our Queen is een diepgaand portret van één van de beroemdste vrouwen ter wereld: de Britse koningin Elizabeth II. Gemaakt door de prijswinnende producent/regisseur Michael Waldman en bestseller schrijver Robert Hardman. Our Queen brengt het jaar 2012 in beeld. Een bijzonder jaar in het leven van Hare Majesteit omdat zij haar diamanten jubileum als vorstin vierde.
Met unieke beelden van haar familie, haar personeel (waarvan sommigen voor het eerst openlijk spraken), haar premiers en haar paleizen tijdens dit triomfantelijke diamanten jubileumjaar.
Koningin Elizabeth is al een wereldleider sinds zij 25 was. Hoe blijft ze grip houden op haar land nu er op politiek en sociaal gebied zo veel veranderd is in al die jaren? Hoe blijft ze trouw aan het verleden maar wel bij de tijd?
Deze fascinerende, observerende documentaire geeft een inkijkje in het leiderschap en het karakter van de vorstin. In de pracht en praal in haar leven, maar ook in de grote warmte en scherpheid die haar eigen zijn. Een documentaire die laat zien hoeveel deze moderne monarch betekent voor Groot-Brittannië en de wereld.
Donderdag 15 en donderdag 22 november om 20:30 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)