a
a
a

ARCHIEF - Nieuwe serie Oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog bij ONS

Oorlogsverhalen WOII

Ook dit jaar produceerde de Stichting Oorlogsverhalen een nieuw seizoen van de reeks Oorlogsverhalen - De Tweede Wereldoorlog voor ONS. In deze indrukwekkende reeks schetsen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een reeks portretten van getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste periodes uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. 

Stuk voor stuk vertellen zij hun indrukwekkende verhalen over verschillende aspecten van de oorlog. Zo komen getuigen van concentratiekamp Amersfoort, Engelandvaarders en onderduikers aan het woord.


In de serie presenteren Praal en Van der Molen een selectie van de vele oorlogsverhalen die zij hebben vastgelegd uit naam van hun Stichting Oorlogsverhalen, het grootste Nederlandse archief met oorlogsverhalen. Deze stichting wil oorlogsverhalen vastleggen als oral history en toegankelijk maken voor alle generaties. ONS is officieel partner van de Stichting Oorlogsverhalen. 

"Met dit groot opgezette documentair-journalistieke initiatief ontsluiten we de persoonlijke geschiedenissen van Nederlanders die waar ook ter wereld met oorlog te maken hebben gekregen. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Waarmee ook duidelijk wordt dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn en dat de gevolgen van oorlog generaties lang doorwerken in ons dagelijks leven en de keuzen die we daarin maken", aldus voorzitter van de stichting Hans Hillen in een toelichting.

ONS wil met het partnerschap uitdragen veel belang te hechten aan het registreren en openbaar maken van oorlogsgetuigenissen. Alle oorlogsverhalen zijn gerubriceerd op naam, land en thema  terug te vinden op de website van de stichting: www.oorlogsverhalen.com.

 

Oorlogsverhalen - De Tweede Wereldoorlog is te zien vanaf 3 mei 2019 iedere vrijdag om 20:00 uur en een herhaling op zondag om 23:30.

Op zaterdag 18 mei om 20:00 uur ziet u een speciale aflevering van de serie met een getuige van concentratiekamp Buchenwald.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)