a
a
a

ARCHIEF - Dick Turpin: vanaf 9 november bij ONS!

Dick Turpin

Vrijdag 9 november keert een bekende struikrover terug op de buis bij ONS: Dick Turpin. Deze Britse serie, met Richard O'Sullivan in de hoofdrol, was in Nederland tussen 1980 en 1983 te zien bij de VARA en roept bij veel kijkers nog altijd nostalgische gevoelens op.

De serie Dick Turpin speelt zich af aan het begin van de 18de eeuw in Engeland, waar de verschillen tussen de arme bevolking en de rijke adel groot zijn. Stelen was voor veel mensen de enige manier om in leven te blijven. Onder hen bevond zich Dick Turpin. Deze struikrover werd legendarisch omdat hij alleen van de rijken stal en de armen hielp waar hij kon. Turpin groeide uit tot de held van het volk, maar uiteindelijk werd hij gevangen genomen en opgehangen wegens paardendiefstal.
 
In de serie schiet Dick Turpin mevrouw Smith en haar zoon Nicholas te hulp. Zij dreigen hun herberg De Zwarte Zwaan te worden uitgezet door de gewetenloze landeigenaar Sir John Glutton en zijn hulpje kapitein Spiker. Dick neemt Nicholas onder zijn hoede en geeft hem de bijnaam Swiftnick. Samen beleven ze vele avonturen, waarbij ze Glutton en Spiker altijd te slim af zijn.
 
Vanaf 9 november iedere vrijdag om 18:30 en 23:30 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)