a
a
a

ARCHIEF - Tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS!

In december bij ONS

Ook tijdens de feestdagen zit u goed bij ONS. Met twee klassieke verhalen van Charles Dickens: Oliver Twist en Scrooge. Een speciale kerst-uitzending van Egmond Binnen. En een keur aan kerst-comedy’s en kerstmuziek. Op oudejaarsavond geniet u van ouderwets amusement en op Nieuwjaarsdag ziet u het concert dat Het Goede Doel in 2001 gaf in de HMH. En goed nieuws voor de fans: in december gaan we verder met seizoen 4 van Upstairs, Downstairs.

De miniserie Oliver Twist uit 2007 is een overweldigende bewerking van het beroemde werk van de Britse schrijver Charles Dickens.
Oliver wordt geboren op een donkere en stormachtige nacht, in een vochtig armzalig kamertje met alleen wat kaarslicht. Hij groeit op in een weeshuis, waar hij voortdurend wordt geconfronteerd met de wreedheden van de leiding tegenover de jongens. Op een dag heeft hij er genoeg van en besluit hij naar Londen te vertrekken. Daar maakt hij kennis met een aantal boefjes. Bij hen voelt hij zich voor het eerst van zijn leven welkom. Maar in zijn onschuld realiseert hij zich niet dat het hier gaat om een vorm van vriendschap waarvoor hij uiteindelijk een hoge prijs zal moeten betalen.
De miniserie Oliver Twist bestaat uit 6 afleveringen. Bij ONS ziet u de serie in 3 x 2 afleveringen op zaterdagavond en in zijn geheel op Tweede Kerstdag.
Miniserie vanaf 8 december iedere zaterdag om 22:00 uur.
Complete serie op Tweede Kerstdag, woensdag 26 december, om 21:00 uur.
 
De originele en klassieke kerstfilm Scrooge wordt beschouwd als de beste bewerking ooit gemaakt van A Christmas Carol. ‘Sir’ Seymour Hicks schittert in de rol van Ebenezer Scrooge in deze tijdloze Dickens klassieker.
Scrooge is een gemene oude gierigaard, die niets met het kerstfeest te maken wil hebben. Maar op kerstavond krijgt hij bezoek van zijn voormalig zakenpartner in de vorm van een krachtige en onzichtbare geest. Deze vertelt hem dat hij niet lang meer te leven heeft. Gedurende de lange, koude nacht wordt Scrooge ook bezocht door de geesten van Verleden, Heden en Toekomst. Zij nemen hem mee op een enerverende reis en tonen hem de magie en het werkelijke gevoel van Kerst.
Maandag 24 december om 20:30 uur en Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december, om 12:30 uur.
 
Nadat wij afgelopen zomer de laatste aflevering van seizoen 3 van de dramaserie Upstairs, Downstairs hadden uitgezonden, stond de telefoon roodgloeiend: waar blijft seizoen 4? Goed nieuws voor de fans, want vanaf december zenden wij seizoen 4 van deze meeslepende serie uit.
Het vierde seizoen van Upstairs, Downstairs speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, van 1914 tot 1918. De oorlog heeft heel veel invloed op de levens en relaties van de bewoners van Eaton Place. Het huwelijk van Hazel en James staat onder grote druk en de onderlinge spanningen lopen flink op. James en Edward gaan vrijwillig in het leger en vertrekken naar het front. Richard Bellamy krijgt bezoek van Mrs Charles Hamilton, een Schotse oorlogsweduwe, die hem bijzonder intrigeert. Ook op Eaton Place eist de oorlog zijn slachtoffers: Edward komt terug met een oorlogsneurose en James wordt vermist. De overige bewoners, zowel ‘Upstairs’ als ‘Downstairs’ proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe situatie. Allemaal zetten ze zich op hun eigen manier in voor koning en vaderland.
Vanaf 17 december iedere maandag om 16:00 en 22:00 uur, herhaling op zondag om 22:30 uur.
 
Wat zijn de kerstdagen zonder kerstmuziek? In een speciale kerstaflevering van Egmond Binnen heeft Anne van Egmond de allerbeste kerstmuziek voor u geselecteerd. Met bekende en minder bekende pareltjes en uitvoeringen die u zelden hoort op radio en tv. De perfecte invulling voor een gezellige, muzikale kerst!
Zaterdag 22 december om 18:00 uur en Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december, om 20:00 uur.
 
Het Goede Doel is één van de meest succesvolle Nederlandse bands ooit. Frontmannen Henk en Henk (Temming en Westbroek) hebben al jaren een moeizame relatie. Maar in 2001 kwamen zij toch nog even tot elkaar voor twee reünieconcerten in de Heineken Music Hall. Onder de titel 10 Jaar Gelukkig Uit Elkaar speelden zij de zaal plat met al hun bekende hits. Bij ONS ziet u op Nieuwjaarsdag een registratie van dit heerlijke concert waarin alle bekende hits voorbij komen: België, Eenvoud, Vriendschap, Nooduitgang en nog veel meer.
Nieuwjaarsdag, 1 januari, om 19:00 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)