a
a
a

Kijkcijfer record in december!

ONS beleeft historische maand december

Afgelopen december heeft ONS alle voorgaande kijkcijfer records gebroken.

Nooit eerder wisten zoveel mensen de zender te vinden. Met een bereik van 35,7 % en ruim 5,8 Miljoen over de gehele maand december schrijft de zender geschiedenis.

Niet alleen stemden er op 23 december meer dan 700.000 kijkers af op het kerstprogramma bestaande uit nostalgische films, gouwe ouwe kerstliedjes en een heuse Duitse kerstfilm.

Gedurende de hele maand december lagen de cijfers hoog met een gemiddelde van 497.709 kijkers per dag.

De stijging van de kijkcijfers was al het gehele jaar zichtbaar maar vooral opvallend is een ruime verdubbeling van het aantal kijkers in de doelgroep 35-49 jaar.

Het lijkt er dus op dat niet alleen méér, maar ook jongere kijkers de programma’s weten te vinden en te waarderen.

 Eind 2022 is er voor ONS een nieuwe zendermanager aangetrokken. Sinds 1 juli 2023 is ONS in handen van Kompas Publishing, welke ook eigenaar zijn van merken zoals Startpagina.nl, Schoolbank.nl, Datumprikker.nl en Fietsnetwerk.nl.

Kompas bereikt met haar merken de doelgroep meerdere keren per maand.

Met de aanschaf van series zoals The Love Boat, Commissaris Rex talloze nostalgische Nederlandse speelfilms maar ook een nieuw dagelijks programma met Erik de Zwart lijkt de zender pas aan het begin te staan van een tweede lente.

In 2024 bestaat ONS (voorheen NostalgieNet) alweer 18 jaar – de ontwikkeling van de kijkcijfers laten zien dat de trend rondom nostalgische content zich doorzet en de kijker lineaire televisie nog steeds kan waarderen.

 

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)