a
a
a

Hollandse steden: Nijmegen

Nijmegen

In de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Nijmegen.

Misschien wel de alleroudste stad van Nederland: Nijmegen. We gaan terug naar het Romeinse Rijk waarin Nijmegen onderdeel was van de grens tussen het Romeinse Rijke en de verschillende Germaanse gebieden. Er worden nu nog steeds opgravingen gedaan waarbij Romeinse spullen gevonden worden. Bijzonder toch?

Nijmegen kent van oudsher een rijk en bloeiend cultureel leven. Er zijn tal van culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn er maar liefst negen musea in Nijmegen en omgeving die je kunt bezoeken, waaronder Museum Het Valkhof en het Gelders Archeologisch Centrum.

Dankzij de rijke historie van Nijmegen kun je naast al het groen, de vijver en toren van het Kronenburgerpark ook genieten van de ruïne in het Valkhofpark. Dit is het oudste park van Nijmegen en een van de oudste stadsparken van heel Nederland.

Hou je meer van theater of muziek? Dan zit je in nijmwegen goed! Nijmegen heeft vele theaters en poppodia voor jong en oud. Zo bestaat er het populaire cultureel centrum Doornroosje waar dagelijks optredens en evenementen plaatsvinden.

En wat is er nou beter om een dag historie en cultuur af te sluiten op een gezellig terras of in goed restaurant? In de binnenstad van Nijmegen vind je een grote diversiteit aan winkels. Zo zijn er veel kleine, bijzondere winkeltjes en speciaalzaken in de Ringstraten van het centrum. Maar je kunt ook naar de moderne winkelstraten, zoals de Moenenstraat en de Marikenstraat. Deze straten bevinden zich op twee niveaus en betreft een unieke architectuur.

Wist je dat…
Nijmegen in de top 3 van gemeenten met het beste roze beleid staat?
Nijmegen in 2005 een prijs ontving voor de schoonste stad van Nederland?
Nijmegen in 1886 de eerste gemeente was met elektrische straatverlichting?

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)