a
a
a

Leuk uitje: The Power of Poison

In de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: The Power of Poison.

The Power of Poison
Wat hebben de koningscobra, de doodskop en de appel van Sneeuwwitje gemeen? Juist, VERGIF! Heb jij je altijd al afgevraagd waar gif eigenlijk vandaan komt of waar gif misschien wel goed voor is? Deze vragen worden beantwoord tijdens de fascinerende tentoonstelling The Power of Poison.

Deze tentoonstelling onthult de wonderlijke ‘geheimen’ wat er gebeurt als mens en gif met elkaar in aanraking komen. Je kunt daarbij een dosis ervaring opdoen door middel van interactie op meerdere niveaus. Zo sta je oog in oog met levensechte gifkikkers en reptielen. Hiervan is bekend dat het gif zowel dodelijk als genezend kan werken, bizar toch?

Ook maak je kennis met de verschillende flora op het gebied van gif en genezing. Er zijn speciale workshops waarbij je de gelegenheid krijgt om de opgedane kennis van de tentoonstelling verder door te ontwikkelen.

En heb je je ooit afgevraagd wat het verhaal achter Doornroosje is die zich prikte aan een spinnenwiel? Of hoe de Hoedenmaker uit Alice in Wonderland aan zijn gekke naam komt? In The Power of Poision leer je hoe gif toentertijd een grote rol speelde. Stap binnen in het sprookjesboek en maak kennis met deze legendarische mythes.

In samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is er in de tentoonstelling ook aandacht voor giftige flora en fauna in de regio Rotterdam. Wist je bijvoorbeeld dat er via de haven van Rotterdam verschillende giftige ‘importspinnen’ ons land bereiken?

Al geprikkeld om een bezoekje te brengen? Het wordt nog beter. Je kunt deze dag combineren met een bezoekje aan het Natuurhistorisch Museum. Op vertoon van je kaartje mag je op alle dagen het museum bezoeken voor de prijs van het goedkope maandagtarief!

The Power of Poison is te zien van 25 september 2015 t/m 7 februari 2016 in Rotterdam. 

Wij geven 5 x 2 kaartjes weg. Wil jij kans maken? Kijk dan even hier.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)