a
a
a

Hollandse steden: Amsterdam

Amsterdam

In de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Amsterdam.

Amsterdam
Met meer dan 16 miljoen toeristen per jaar is Amsterdam bij uitstek de meest internationale stad van het land. Amsterdam is gesticht op de plek waar de rivier de Amstel in het IJ uitmondde. De naam komt dan ook van deze rivier. Heel vroeger was Amsterdam nog geen stad, maar één groot moerassig gebied. Het overstroomde vaak in natte tijden en de mensen wilden daar iets aan doen. Men bouwden dijken en er kwam een dam. Hierdoor kon het gebied bewoonbaar worden. Doordat Amsterdam op een goede plek vol water lag, konden schepen gemakkelijk aanleggen. Hierdoor werd Amsterdam een echte handelshavenstad.

Waar denk je aan als je aan Amsterdam denkt? Grote kans dan de Amsterdamse grachten in je hoofd voorbij schieten. Amsterdam is namelijk zeer beroemd om zijn unieke grachten. De 17-eeuwse grachtengordel met de hoofdgrachten is zelfs opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Wist je dat…
- Amsterdam ook wel Mokum wordt genoemd?
- Amsterdam meer grachten heeft dan Venetië?
- Amsterdam de meeste verschillende nationaliteiten heeft ter wereld?
- Er in Amsterdam meer fietsers dan inwoners zijn?

Altijd wat te doen
In Amsterdam is vervelen geen optie. Zo kun je met een rondvaartboot door de grachten heen varen. De actievelingen kunnen de grachten combineren met onze geliefde (water)fiets. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige Hollandse grachten.

Het Koninklijk Paleis op de Dam, de bloemenmarkt en het bezoek aan het Van Gogh Museum zijn punten die op de agenda van een dagje Amsterdam zeker niet mogen ontbreken. Maar ook in het historisch hart van de stad zijn er tal van verrassende plekken te vinden. Zo vind je in de binnenstad ontzettend veel musea, soms verstopt achter prachtige grachtengevels. Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat bevindt zich het gezellige gebied ‘De 9 Straatjes’, perfect om lekker te gaan winkelen. Het gebied dankt zijn naam aan de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan de populaire attracties: Heineken Experience, Anne Frank Huis, Het Rijkmuseum en Madame Tussauds. Tip: schaf een I Amsterdam City Card aan. Hiermee heb je gratis entree tot de belangrijkste Amsterdamse musea en attracties. Daarnaast kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Amsterdam. Fijn, want de parkeerkosten in deze wereldstad kunnen nogal hoog oplopen.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)