a
a
a

Leuk uitje: Het Zuiderzee Museum

Het Zuiderzee Museum

In de categorie “leuke uitjes” schrijft ONS elke week over een interessant, cultureel en vermakelijk uitje. Deze week: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.


Zuiderzee

Vanaf de late middeleeuwen tot 1932 was de Zuiderzee een grote binnenzee in het noordelijke deel van Nederland. De oorspronkelijke oppervlakte was 5.900 km². Met de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932 werd de Zuiderzee gesplitst. Het binnendijkse deel werd het Ijsselmeer en het buitendijkse deel werd onderdeel van de Waddenzee. Het Zuiderzee Museum vertelt het verhaal van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Hier kun je heerlijk wandelen door het oude Zuiderzeedorpje waar vrijwilligers graag vertellen over hun leven in het Zuiderzeegebied. Het museum richt zich niet alleen op de geschiedenis, maar ook op de actualiteit en toekomst van de Zuiderzee. Thema's zoals water, ambacht en gemeenschappen staan centraal.

Buitenmuseum
Loop langs de authentieke huizen door de klinkerstraatjes en geniet van de prachtige onvervalste winkels en werkplaatsen rondom de voormalige Zuiderzee.

Binnenmuseum
Naast het buitenmuseum heeft het Zuiderzeemuseum ook een binnenmuseum. Wonderbaarlijke tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum. Daarnaast kun je deelnemen aan de Reis rondom de Zuiderzee die je meevoert langs de meesterstukken uit de collectie en verhalen rond de voormalige Zuiderzee.

Activiteiten
Naast heerlijk wandelen en je ogen uitkijken, is er ook genoeg te doen. Het versieren van een klomp, leren schrijven met een kroontjespen en het houden van een speurtocht. 
 

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)