a
a
a

Nieuwe documentaireserie over de VOC

Nederlanders Overzee

Op vrijdag 7 april start bij ONS de documentaireserie Nederlanders Overzee. Een reeks programma's over de trotse Oost-Indiëvaarders die de wereldzeeën beheersten en de Lage Landen lieten uitgroeien tot de Gouden Republiek.

Peper en zout gebruiken we elke dag. Niemand staat erbij stil dat het juist die eenvoudige ingrediënten waren, die in eerste instantie de Nederlanders over de wereldzeeën hebben gelokt. Naar de West voor het zout. Naar de Oost voor de peper. Het lijkt een simpel verhaal, maar er zat natuurlijk veel meer aan vast en er kwam heel wat meer bij kijken voordat die trotse Oost-Indiëvaarders de wereldzeeën beheersten en de Lage Landen uitgroeiden tot de Gouden Republiek.
 
Nederlanders Overzee is een documentaireserie over de Nederlandse pioniers die vanaf eind zestiende eeuw in kleine schepen hachelijke tochten ondernamen over de wereldzeeën. Op zoek naar handel, winst en avontuur. De zeelui moesten onvoorspelbare ontberingen ondergaan op houten schepen, zonder radio en radar en met een snelheid die maandenlang nog geen gemiddelde van vier kilometer per uur haalde. Met overal gevaren als piraten en ziektes, honger en kou op de loer. Ze keerden terug met scheepsladingen vol handelswaar naar de Hollandse havensteden, die een stormachtige groei doormaakten.
 
Nederlanders Overzee, vanaf 7 april iedere vrijdag om 20:30 uur bij ONS.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)