a
a
a

Hugo van Lawick - Natuurfilms

Van Lawick - Natuurfilms

De natuurfilms van Hugo van Lawick tonen de natuur zoals die zich getoond heeft aan de cameraman. Van Lawick was een van de grootste Nederlandse natuurfilmers aller tijden. Hij werd geboren in Nederlands-Indië en werkte jaren lang vanuit een tentenkamp in Serengeti, het uitgestrekte natuurgebied van Tanzania. Hij maakte in deze periode veel natuurdocumentaires en films voor televisie.

Hugo van Lawick won met zijn werk vele prijzen, waaronder 8 Emmy Awards. Later in zijn carrière heeft Van Lawick ook (35mm) bioscoopfilms gemaakt. De bekendste zijn: The Leopard Son en Serengeti Symphony.

In de natuurfilms van Hugo van Lawick zijn dieren net mensen: olifanten, tijgers, gnoes en hyena's groeten elkaar, worden verliefd, en rouwen. Van Lawick is een regisseur die de dramatische ontwikkeling van het verhaal belangrijker vindt dan het verstrekken van objectieve informatie, wat soms kritiek tot gevolg heeft. Toch maakte hij veel mooie producties, waarmee hij een van de grootste Nederlandse natuurfilmers aller tijden mee werd.
Bij ONS zijn de komende periode verschillende titels van Van Lawick te zien: Playing in savage paradise, The Cheetah Family, Addo koning der dieren, Tarangire, A lioness tale, Serengenti Symphony, The Serengeti my Backyard, The Golden Dog, The Waiting Game en Return tot he forest.

De natuurfilms van Hugo van Lawick zijn vanaf 3 januari, iedere zondag om 17.30 uur te zien bij ONS.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)