a
a
a

Hollandse steden: Den Haag

Den Haag

In de categorie “Hollandse steden” schrijft ONS elke week over een interessante, culturele en vermakelijke stad. Deze week: Den Haag.

De mooie stad achter de duinen, of is dit eigenlijk wel een stad? In ieder geval kennen we het als ’s-Gravenhage, Die Haghe, de ooievaarsstad of gewoon (oh oh) Den Haag.

Den Haag, stad achter de duinen
In 2013 - 2015 is Den Haag verkozen tot Beste Binnenstad van heel Nederland. Bekende namen, gezellige straten, grote warenhuizen en knusse terrassen beschrijven de binnenstad van Den Haag. Wie van shoppen of cultuur houdt, moet zeker een bezoekje brengen aan de binnenstad van Den Haag. Neem bijvoorbeeld het bekende Paleis Noordeinde, het Binnenhof, het Mauritshuis of Madurodam.

Wist je dat…
Den Haag de tweede VN stad van de wereld is op New York na?

Naast de dynamische binnenstad, biedt het grote strand van Den Haag genoeg plezier. Het strand, grenzend aan het strand van Scheveningen, Kijkduin en het Zuiderstrand, betreft maar liefst een totale lengte van 11 kilometer lang. Dus groot genoeg en voor ieder wat wils. De stranden zijn te bereiken door gebruik te maken van een strandslag. Dit is een speciale doorgang over het duin naar het strand. Op het strand zelf kun je er altijd heerlijk uitwaaien, de laatste winterzon meepakken of heerlijk genieten van een drankje in een van de vele strandtenten die zich op het strand bevinden.

Een attractiepark met een rijke geschiedenis.
Wie ooit in Madurodam is geweest, weet dat dit een miniatuurversie is van Nederland. Deze toeristische trekpleister is goed voor zo’n 600.000 bezoekers per jaar en is geopend sinds 2 juli 1952. Het attractiepark is niet altijd een attractiepark geweest. De heer en mevrouw Maduro, uit Willemstad Curaçao, spoorde een manier op om een gedenkteken op te richten voor hun enige zoon George. Hij stierf in 1945 aan de flektyphus als gevangene in Dachau. De inkomsten van Madurodam gaan naar allemaal verschillende goede doelen, via het Madurodam Steunfonds. Voornamelijk biedt het financiële steun aan instellingen die met activiteiten zich richten tot jongeren of duurzame projecten ten behoeve van jongeren.

Wist je dat…
de snoepkettingen die je als kind kreeg, gemaakt werden in Den Haag?

Kunstmatige krater
Op de top in een puinduin, in Kijkduin, is een gigantische kom in de vorm van een eclipse aangelegd, genaamd Het Hemels Gewelf. 40 meter lang en 30 meter breed. Om deze bijzonder kunstzinnige krater te bezoeken, dien je door een betonnen doorgang te lopen om vervolgens in de krater aan te komen. De binnenkant is volledig bedekt met gras met in het midden een apart monument. Hier kunnen mensen op liggen en genieten van de prachtige lucht of sterrenhemel die in de duinen extra goed te bewonderen valt.

Wist je dat…
Obama de belangrijkste Amerikaanse kunstprijs, de National Medal of Arts and Humanities, uitreikte aan de maker van Het Hemels Gewelf?

Bronnen:
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Haagse-weetjes.htm
http://blog.bilderberg.nl/algemeen/de-beste-tips-voor-jouw-citytrip-naar-den-haag/
http://www.travelaroundwithme.com/reisbestemmingen/nederland/top-20-wist-je-dat-over-den-haag/

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)