a
a
a

Haak t verschil aflevering 4

Haak 't verschil

In Haak ’t verschil volgen we haakgoeroe DenDennis. Hij gaat op bezoek bij verschillende mensen die meedoen aan een Haakmarathon.

In aflevering 4 is het zo ver: DenDennis vertrekt zelf naar India om met eigen ogen te zien hoe lepra daar nog altijd veel slachtoffers maakt. Enigszins gespannen stapt hij in het vliegtuig, en die spanning blijkt al snel terecht. Het bezoek aan een van de leprakolonies in New Delhi maakt grote indruk op hem.

Samen met dokter Arif, die zich al meer dan 20 jaar inzet voor het helpen van leprapatiënten, bezoekt hij de kolonie en praat hij met slachtoffers van de ziekte. De grote armoede en vervuiling in India zorgen er voor dat hier nog steeds relatief veel lepraslachtoffers zijn. Zij worden verstoten uit de samenleving en komen terecht in de kolonies waar zij een zwaar leven leiden. Vaak is bedelen voor hen de enige manier om in leven te blijven.

Gelukkig ziet DenDennis ook de positieve kant van het verhaal: hoeveel de Leprastichting doet om het leed te beperken en te verzachten. En hoe zij probeert om slachtoffers van lepra weer onderdeel uit te laten maken van de maatschappij. De Leprastichting zorgt er voor dat de ziekte op tijd wordt opgespoord en behandeld. Maar de stichting zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat kinderen in India weer naar school kunnen en een beroep kunnen leren.

Wilt u ook een rode kater maken of kopen om de Leprastichting te steunen? Voor meer informatie kunt u kijken op www.lepra.nl.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2020 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)