a
a
a

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen is een Nederlandse drama en komedie uit 1981. Voordat de film uit kwam was het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten van Heijningen al een literaire bestseller. Samen met regisseur Ate de Jong schreef Maarten het scenario voor de film. De dubbele hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen Krabbe en ook Willeke van Ammelrooy en Rijk de Gooyer hebben een rol in deze film. De muziek is van Laurens van Rooyen.

Een vlucht regenwulpen is een Nederlandse drama en komedie uit 1981. Voordat de film verscheen, was het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten van Heijningen al een literaire bestseller. Samen met regisseur Ate de Jong schreef Maarten het scenario voor de film. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Krabbé, Willeke van Ammelrooy en Rijk de Gooyer. De muziek is van Laurens van Rooyen.

Jeroen Krabbé speelt in deze film een dubbelrol. Hij speelt de hoofdpersoon Maarten, een 34-jarige celbioloog, maar ook zijn brutale alter-ego. Maarten is verlegen en durft niet op de vrouw af te stappen. Zijn alter-ego dwingt hem om dingen te ondernemen, waar hij geen moed voor heeft.

Maarten zorgt goed voor zijn zieke moeder en is tevreden met zijn baan en hobby’s. Het enige wat nog ontbreekt in zijn leven is een vrouw. Op een nacht droomt hij dat god ingrijpt. Hij moet binnen een week een vrouw vinden anders zal hij sterven; dan begint zijn zoektocht.

In de week van zijn zoektocht komen heden en verleden samen. Maarten denkt terug aan zijn jeugd. Aan zijn vader, zijn streng gereformeerde opvoeding en aan de middelbare schooltijd waar hij door de andere jongens gepest werd. Hij moet afscheid nemen van zijn verleden om te slagen in zijn zoektocht. Dat brengt veel emoties met zich mee. Zal hij ooit op tijd zijn om zijn opdracht te volbrengen?

Een vlucht regenwulpen is op 27 januari om 20:30 uur te zien bij ONS.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)