a
a
a

De sixties | Na de STER

De sixties | Na de STER

Herken je dit? Je kijkt een spannende film, op het puntje van je stoel, je bent er bijna achter wie de moordenaar is en dan… reclame. Voor veel mensen enorm vervelend, maar voor anderen een perfect moment om even naar het toilet te gaan, een sigaretje te roken of drinken bij te vullen.

Hoe het begon
We zijn er inmiddels wel aan al die reclames gewend, maar dat was vroeger wel anders. Reclameblokken worden pas sinds 1967 uitgezonden op de Nederlands televisie. De eerste jaren uiteraard niet op zondag en christelijke feestdagen en helemaal aan het begin alleen in de avond. Geloof het of niet: televisiekijkers en vooral kinderen gingen er echt voor zitten, het was een beleving.

Tegenwoordig
De zendtijd voor de STER is enorm gegroeid, tot ergernis van velen. Reclameblokken verschijnen steeds vaker en worden steeds langen, ongeveer zeven minuten. Ook voor mensen die overgaan naar het via internet bekijken van programma’s zijn er reclames. We komen er nooit vanaf. Misschien vinden we de filmpjes vervelend, maar het reclameblok zelf niet. Nu kunnen we tenminste even rustig iets inschenken, zonder te missen wie de moordenaar is.

De krant
Heb jij het allereerste reclameblok nog meegemaakt? De eerste reclame was een spotje om het lezen van de krant te stimuleren.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)