a
a
a

De sixties | Godin van het witte doek Marilyn Monroe

De sixties | Godin van het witte doek Marilyn Monr

Geliefd, omstreden, maar vooral een wereldberoemd sekssymbool. Zo zou ze een relatie hebben gehad met president John F. Kennedy en was zij verslaafd aan alcohol en medicijnen. Maar wij zullen haar allemaal herinneren om de iconische opwaaiende witte jurk boven het metrorooster.

Gentlemen Prefer Blondes
Marilyn Monroe werd in 1926 geboren als Norma Jeane Mortenson in Los Angeles. Haar moeder was drugsverslaafd en haar vader heeft zij nooit gekend. Haar huwelijken liepen stuk voor stuk op de klippen: ze trouwde achtereenvolgens met haar buurjongen James Dougherty, de beroemde honkballer Joe diMaggio en de elf jaar oudere toneelschrijver Arthur Miller. Het publiek had geen idee van wat er allemaal achter de schermen gebeurde. De wereld lag aan Monroe’s voeten om haar geliefde rollen in films als Gentlemen Prefer Blondes en The Seven Year Itch, waarin haar witte jurk opwaait boven het ventilatierooster van de metro. Monroe was depressief, slikte veel medicijnen en was alcoholverslaafd. Op 5 augustus 1962 werd ze dood aangetroffen in haar huis in Brentwood, Californië, amper 36 jaar oud. Was het zelfmoord? Of was haar vermeende affaire met John F. Kennedy haar duur komen te staan?

Happy Birthday Mr. President
Er is in de media veel gespeculeerd over een mogelijke relatie tussen Monroe en president Kennedy. Met Kennedy zou ze volgens deze geruchten een affaire hebben gehad, maar nadat hij haar beu was, zou deze haar over hebben gedragen aan zijn broer Bobby Kennedy. Toen deze haar zou hebben laten vallen, zou Monroe door het lint zijn gegaan, en een poging tot chantage hebben gedaan. Ook het optreden van Monroe op een verjaardag van president Kennedy, zij zong in mei 1962 op een opvallend zwoele manier de president Happy Birthday toe, gaf achteraf voeding aan bovengenoemde speculaties.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)