a
a
a

De fifties | Barbie en Pipo

De Fifties | Barbie en Pipo

Heel Nederland was in shock door de watersnoodramp. De KNVB startte met betaald voetbal en er ontstond een nieuwe muziekstijl ‘crooning’. Wat haalde verder de krant in de fifites?

Barbie barbie
Urenlang haar blonde haren kammen, borstelen, wassen, elastiekje erin, elastiekje eruit en… weer kammen. Voor elk moment van de dag een andere outfit. Compleet met roze laarzen, roze jasje, roze zweepje en roze cap in haar roze cabrio naar haar roze paardenstal. Daar drapeert zij haar roze zadel op haar nog net niet roze pony. Ja ja, Barbie heeft het goed voor elkaar. Menig meisje is stinkend jaloers op deze blonde diva met de ultieme maten (91-46-84) en het perfecte vriendje. Ken u hem? Ja, mooie Ken, met dat geweldige lichaam.

Ruth Handler
Ruth Handler zag haar dochter met papieren aankleedpoppen spelen en bedacht de nu immens populaire pop. Barbie werd verkocht door speelgoedfabrikant Mattel en is vernoemd naar de dochter van Ruth, Barbara. Het Barbie-idee is niet helemaal van Ruth. In Europa zag zij de Lillipop, gebaseerd op een stripfiguur in de krant. Ruth doopte de Lillipop binnen een jaar om tot Barbiepop. Barbie is zo succesvol omdat zij qua make-up, haar- en kledingstijl met de tijd meegaat. Nog een reden om jaloers te zijn: Barbie heeft de eeuwige jeugd, haar figuur verandert niet. Ja, Barbie heeft het echt goed voor elkaar.

Sapperdeflap, daar zul je Pipo hebben

“Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen!”

Met zijn ruitjesjas en flapschoenen was Cor Witschge vanaf 1958 elke woensdagmiddag een graag geziene gast op televisie. Samen met zijn vrouw Mamaloe en dochter Petra reisde hij met zijn woonwagen, dapper voortgetrokken door ezeltje Nononono, de wereld over. Op het teken ‘hup Nononono, vooruit met de voetjes’ van Pipo ging het ezeltje, met strohoed, op weg naar weer een spannend avontuur. Pipo de Clown is bedacht door Wil Meuldijk, die in 2007 overleed. De laatste originele uitzending was in 1980, tien jaar later stopte Cor officieel met ‘clown zijn’. Dochter Belinda Meuldijk maakte nog een serie en een bioscoopfilm, waarin Joep Dorren het clownspak aantrok: Sapperdeflap!

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2024 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)