a
a
a

Brideshead Revisited: verboden liefde, drama en intriges

Brideshead Revisited

Vandaag start bij ONS de dramaserie Brideshead Revisited. Een serie uit 1981 naar de gelijknamige bestseller van Evelyn Waugh uit 1945. Een klassieker uit de televisiegeschiedenis over verboden liefde, macht en verraad.

De serie draait om Charles Ryder (Jeremy Irons) en zijn kennismaking met de aristocratische familie Marchmain. Hij raakt steeds nauwer betrokken bij hun stormachtige familieperikelen.
 
Wanneer de student Charles de charismatische Sebastian ontmoet, ontstaat er een hechte vriendschap. Sebastian raakt echter steeds zwaarder verslaafd aan alcohol waardoor hij zich steeds meer terugtrekt van de wereld en de mensen van wie hij houdt. Charles vertrekt naar Parijs om een schildersopleiding te volgen en gaat uiteindelijk een ongelukkig huwelijk aan. Een toevallige ontmoeting met Sebastians zuster Julia, met wie hij een hartstochtelijke verhouding krijgt, doet zijn liefde voor het leven opnieuw opbloeien. Hun geluk wordt echter verwoest door de dood van Julia’s vader, Lord Marchmain.
 
Brideshead Revisited, vanaf 5 december iedfere dinsdag om 16:00 en 22:00 uur bij ONS. Herhaling op zondag om 23:00 uur.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)