a
a
a

Aandacht voor de Koreaanse Oorlog bij ONS

Oorlogsverhalen uit Zuid-Korea

Op 25 juni is het precies 67 jaar geleden dat de Koreaanse Oorlog uitbrak. ONS besteedt hier op die dag aandacht aan met het documentaire tweeluik Oorlogsverhalen uit Zuid-Korea waarin twee Nederlandse soldaten die in Zuid-Korea gestationeerd waren, worden geportretteerd.

Toen de Koreaanse Oorlog in 1950 uitbrak, besloten de Verenigde Naties militaire steun aan Zuid-Korea te verlenen in de vorm van een troepenmacht. Ook Nederland stuurde soldaten naar het oosten. De Koreaanse Oorlog wordt ook wel de Vergeten Oorlog genoemd. Hoewel de strijd in Korea bloedig en genadeloos was, zijn de verhalen van de Nederlandse strijders veelal onbekend.
 
Het tweeluik Oorlogsverhalen uit Zuid-Korea brengt daar verandering in. Aan de hand van interviews en archiefbeelden worden portretten geschetst van twee Nederlandse militairen die in Korea hebben gediend. Bijzondere en vaak ook ontroerende verhalen die deze Vergeten Oorlog onder de aandacht brengen.
 
Op zondag 25 juni om 18:30 uur is het verhaal van soldaat De Buijzer te zien. Om 22:30 uur wordt het verhaal van soldaat Hampel verteld.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)