a
a
a

Schilderen met Gary Jenkins verhuist van MAX naar ONS

Schilderen met Gary Jenkins

Vanaf september is het populaire programma Schilderen met Gary Jenkins te zien bij ONS. Begin juli zond Omroep MAX het programma voor de laatste keer uit via NPO2. Veel trouwe kijkers waren bang hun favoriete kunstleraar voortaan te moeten missen. Maar ONS neemt per september het stokje over en zet de reeks Schilderen met Gary Jenkins voort.

Gary Jenkins is afkomstig uit Brooklyn, New York en studeerde cum laude af aan de Ringling School of Arts in Sarasota, Florida. Hij ontwikkelt in de jaren 70 zijn eigen, kenmerkende stijl met veel rozen, klaprozen en andere bloemen. In die tijd gaat hij ook aan de slag als schilderleraar.

In de jaren 80 krijgt hij bij de Amerikaanse zender PBS de kans om een eigen schilderprogramma te presenteren. Jenkins Art Studio wordt een groot succes en Gary Jenkins en zijn schilderlessen zijn inmiddels niet meer weg te denken van de Amerikaanse televisie. Al dan niet samen met zijn vrouw Kathwren is hij daar al ruim 17 jaar op de buis.

Ook in Nederland heeft Gary Jenkins inmiddels een grote schare volgers die fanatiek meedoen aan zijn schilderlessen op televisie. Bij Omroep MAX was Jenkins jarenlang te zien en leerde hij zijn kijkers de kneepjes van het vak zodat zij zelf de mooiste stillevens konden maken. Op 8 juli was Schilderen met Gary Jenkins voor het laatst te zien bij Omroep MAX. De omroep is gestopt met het uitzenden van het populaire programma. Tot grote teleurstelling van veel van Jenkins trouwe kijkers en leerlingen.

Maar bij ONS heeft Gary Jenkins een nieuw thuis gevonden! Vanaf september is de serie Schilderen met Gary Jenkins hier te zien. Hij leert u stap voor stap hoe u de mooiste kunstwerken maakt en verandert iedere hobby-schilder in een professioneel artiest. Om het u gemakkelijk te maken zal de Winkel van de Nostalgie vanaf september ook een aantal officiële Gary Jenkins-producten gaan verkopen die u helpen om het schilderen onder de knie te krijgen. Denk aan instructie-DVD's en handboeken.

Oftewel: geen enkele reden meer voor u om niet mee te doen en ook een ware artiest te worden!

Schilderen met Gary Jenkins, vanaf september bij ONS. 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2020 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)