a
a
a

Het leven van Céline Dion verfilmd

Celine Dion film

Met recht kun je Céline Dion een wereldster van formaat noemen. Als kind had ze al veel gevoel voor muziek en deed ze verschillende optredens. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in contact met artiestenmanager René Angélil, die zoveel zag in haar carrière dat hij een extra hypotheek op zijn huis nam om haar zangcarrière te kunnen financieren.

Céline ontwikkelt zich snel en begin jaren tachtig boekt ze al de eerste successen. Haar deelname, namens Zwitserland, aan het Eurovisiesongfestival, wist ze te winnen met het liedje ‘Ne Partez Pas Sans Moi’. Hiermee leerde Europa Céline kennen en ging ze naast het Frans ook in het Engels haar repertoire vertolken.

Begin jaren negentig werd ze gevraagd door Walt Disney om samen met zanger Peabo Bryson mee te werken aan de soundtrack van de film “Beauty and the Beast”. Het album wordt uiteindelijk bekroond met een Academy Award.

De definitieve doorbraak bereikt Céline met het album ‘The Colour of my love’, waarna ze honderd concerten gaf in Europa. In Nederland trad ze op in het Rotterdamse Ahoy en later in de net geopende Amsterdam Arena.

Haar best verkochte single was ‘My heart will go on’ voor de film Titanic. Het dramatisch verfilmde verhaal van het zinkende schip met in de hoofdrollen Kate Winslet en Leonardo di Caprio werd wereldwijd door miljoenen mensen bezocht. Menig bioscoopbezoeker kreeg tranen in de ogen bij de laatste scènes van het scheepsdrama, terwijl Céline haar gevoelige lied ten gehore bracht.

Inmiddels was de liefde opgebloeid tussen haar en haar manager René Angélil met wie ze uiteindelijk trouwde en met wie ze drie zoons kreeg.

Haar levensverhaal en successen waren de basis voor de film Céline, waarin haar leven wordt nagespeeld. In de film speelt haar jeugd een grote rol tot ze langzaam uitgroeit tot een volwassen vrouw. De sterke band met haar manager is de leidraad in het verhaal.

De film is chronologisch opgebouwd wat voor de kijker zeer prettig is en met een terugblik op haar Canadese jeugd bevat deze film een flinke dosis nostalgie.
 

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)