a
a
a

Haak t verschil aflevering 3

Haak 't verschil

In Haak ’t verschil volgen we haakgoeroe DenDennis. Hij gaat op bezoek bij verschillende mensen die meedoen aan een Haakmarathon.

Tijdens deze haakmarathons haken de deelnemers onder begeleiding van DenDennis de ‘Je-weet-wel-kater’ of teckel Lotje uit Jan Jans en de Kinderen. De gehaakte knuffels worden verkocht voor het goede doel: de lepra stichting. In de vierde uitzending wordt een bezoek gebracht aan een leprakolonie in India, waar de opbrengst van de haakmarathons gebruikt wordt voor het uitroeien van lepra.

In aflevering 3 zien we tekenaar Jan Kruis, bekend van de strip Jan, Jans en de kinderen. Jan is als ambassadeur van de Leprastichting in landen als Mozambique en Suriname geweest. Waar hij met eigen ogen heeft gezien wat lepra daar aan leed veroorzaakt. Hij vertelt over zijn ervaringen en de strips die hij naar aanleiding van deze reizen heeft gemaakt.

DenDennis is in deze aflevering op bezoek bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn, een winkel vol haak- en breigaren. Hier haakt hij samen met een groep enthousiastelingen de rode ‘je-weet-wel-kater’ en Lotje de Tekkel uit de strips van Jan Kruis. Allemaal voor het goede doel: de Leprastichting.

Wilt u ook een rode kater maken of kopen om de Leprastichting te steunen? Voor meer informatie kunt u kijken op www.lepra.nl

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)