a
a
a

Een vrouw als Eva

Een vrouw als Eva

Een vrouw als Eva is een Nederlandse film uit 1979 over een huismoeder die haar leven anders wil gaan leiden. Ze verlaat haar fantasieloze echtgenoot voor een vrouw en die keuze heeft verstrekkende gevolgen.

De film is geregisseerd door Nouschka van Brakel, die ook het script schreef in samenwerking met Judith Herzberg. De muziek in de film is van Laurens van Rooyen. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Monique van der Ven, Marijke Merckens, Renée Soutendijk, Maria Schneider en Peter Faber.

Eva is getrouwd met Ad. Ze wonen samen met hun twee kinderen in een flat, maar Eva is niet gelukkig met haar leven als huismoeder. Na een ruzie op Moederdag, gaat Eva samen met haar buurvrouw naar Zuid Frankrijk. Daar ontmoet Eva op het strand de Franse Liane. Eenmaal terug in Nederland kan Eva haar maar niet vergeten en krijgt ze verwarde gevoelens. Ze besluit de relatie met haar man te beëindigen en Liane op te zoeken in Frankrijk. Maar eenmaal in Frankijk wordt Eva steeds ongelukkiger. Ze besluit in een woonboot in Nederland te gaan wonen, samen met haar twee kinderen. Uiteindelijk worden de kinderen na de rechtszaak over de echtscheiding van Ad en Eva bij hun vader geplaatst, die inmiddels samen woont met Sonja, de voormalige buurvrouw. Eva is nu helemaal alleen en besluit toch haar ware liefde te volgen. Ze stapt naar het perron en overweegt haar keuze: Neemt ze de trein naar een nieuw leven?

Een Vrouw als Eva is woensdag 20 januari om 20:30 uur te zien bij ONS.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)