a
a
a

De Nijmeegse Vierdaagse bij ONS

De Nijmeegse Vierdaagse

Van 18 t/m 21 juli wordt in Nijmegen de wereldberoemde Vierdaagse gelopen. Een evenement dat wandelaars van over de hele wereld aantrekt. ONS besteedt op woensdag 12 juli extra aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse. Met de film De Vijf van de Vierdaagse en het archiefprogramma De Week van de Vierdaagse kunnen wandelaars en andere geïnteresseerden alvast in de stemming komen.

De Vijf van de Vierdaagse
(woensdag 12 juli om 21:00 uur)
 
Vijf zware jongens die gevangen zitten, krijgen bij wijze van experiment toestemming om mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze beloven plechtig niet te zullen ontsnappen. Eén van hen verdwijnt al de eerste nacht om de zaak op te lossen, waarvan hij zegt onschuldig te zijn. Hij vraagt zijn medegevangenen om hulp, om samen gedurende de nachten zijn problemen op te lossen. Dit valt niet mee, omdat ze de nachten eigenlijk nodig hebben om uit te rusten. Uiteindelijk komt het verhaal tot een climax op de laatste dag van de wandeltocht.
Met onder anderen John Kraaykamp sr., Jan Blaaser en Leen Jongewaard.
 
De Week van de Vierdaagse
(woensdag 12 juli om 22:30 uur)
 
In De Week van de Vierdaagse wordt teruggekeken op voorgaande edities van het wandelevenement. Met bijzondere beelden van de start, opvallende deelnemers, bepakte militairen, het grote afzien en natuurlijk ook de blijdschap en ontlading bij de aankomst op de Via Gladiola. Verplichte kost voor iedereen die alvast in de stemming wil komen voor de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse!
 
De Nijmeegse Vierdaagse, woensdag 12 juli vanaf 21:00 uur bij ONS.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2019 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)