a
a
a

Upstairs, Downstairs: de moeder der Britse dramaseries te zien bij ONS!

Upstairs, Downstairs

Vanaf vrijdag 20 oktober ziet u bij ONS een nieuwe klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Britse moeder onder de dramaseries Upstairs, Downstairs.

Upstairs, Downstairs is de eerste belangrijke, historische dramaserie die speciaal voor de Britse televisie werd geschreven. De serie is bekroond met diverse Emmy's en was destijds een doorslaand succes.
 
De serie speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw, rond een chique vijf verdiepingen tellend huis aan Eaton Place in London. Het verhaal draait om de aristocratische familie Bellamy (die ‘upstairs’ wonen) en hun trouwe bedienden (van ‘downstairs’). De serie beschrijft het wel en wee van de bewoners van het huis tegen de achtergrond van een boeiende periode uit de geschiedenis. In het hele land vinden ingrijpende sociale hervormingen plaats. Het einde van het Victoriaanse tijdperk is in zicht en de Eerste Wereldoorlog lijkt onafwendbaar. De NCRV zond de serie onder de titel De familie Bellamy uit tussen 1973 en 1978.
 
Vanaf 20 oktober zendt ONS iedere vrijdag om 16:00 en 22:00 uur (zelfde aflevering!) een nieuwe aflevering van de serie uit.

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Copyright © 2017 - ONS | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)